söndag 18 december 2011

Fäääärdig

Nu är jag klar med julförberedelserna. Nästan i alla fall. Det är ju vissa saker som inte går att göra annat än i sista stund. Grava lax, göra Jansson t ex.  Men förutom det så....Det känns litet märkligt på något sätt. Som om det måste vara något fel när jag inte stressar i dessa dagar. Det måste vara en massa som jag glömt.  Hmm, vi får väl se. Ovanligt är det i alla fall att ha så mycket tid till förfogande.

Torsdag morgon åker vi till Sälen för att fira jul med barn och barnbarn. Det ska bli en skön och garanterat vit jul. Följer snöutvecklingen på nätet. Huset passas av våra trevliga grannar och det känns betryggande och Hurry som inte är utförsåkare ännu, han får åka till sin reservmatte och dvärgschnauzerkompisarna. Bäst så för alla.

Idag har vi gått en lång runda med vovven på en nyfallen, men blöt snö. Som vanligt kastar vi en blick mot gläntan vid skogsbrynet och som så ofta står där rådjur. Tre vackra skapelser som lyssnar efter våra steg men inte verkar skrämda i övrigt.


Nu börjar det skymma fastän klockan inte hunnit bli tre. Jag får ta mig en ljuständarrunda och en läsestund i soffhörnet.


Jag tänder även det här nyförvärvet som jag fastnade för på Indiska härom dagen. Kan inte precis säga att det var vad jag mest behövde men kunde inte motstå.

Så med detta inlägg tar jag jullov. Ett långt och förhoppningsvis skönt på alla sätt.

Nu önskar jag en riktigt  
God Jul  till er alla.  Njut av ledigheten om det går. Vardagen med plikter och andra glädjeämnen finns kvar.

8 kommentarer:

 1. På den tiden vi bodde i Botkyrka kunde man gå tätt förbi rådjuren med hundarna utan att dom reagerade. Rådjuren alltså. Och dom var många. Här blir man glad de gånger man lyckas se någon, ofta på långt håll och dom är väldigt skygga. Bra så.

  Jag önskar er en skön och avkopplande jul tillsammans med nära och kära!

  SvaraRadera
 2. En riktigt god jul till dig också. Jag förstår att du föll för lyktan på Indiska. Den är jättefin.

  SvaraRadera
 3. Så härligt att höra att någon avslappnad inställning till julen. Nog måste det finnas snö i Sälen så det räcker. Pratade med en bekant i Orsa och där var det inga problem. Hör att du som jag får fira med de dina i jul. vilken förmån vi har.
  Se nu till att fortsätta helgerna utan stress
  GOD JUL o GOTT NYTT ÅR på dig
  Kram

  SvaraRadera
 4. Har börjat förbereda för juldagen då barn och barnbarn kommer hit....då vill dom INTE ha julmat så jag tänker överraska med Tapas. Har i dag gjort paltmuffins och laxsnurror. Julafton blir hos Jenny med julmat.

  SvaraRadera
 5. Härligt med vit jul! Har vi tur så regnar snön inte bort här i norr. Konstigt klimat vi fått...

  Skönt att du inte stressar dig fördärvad så här i sista momangen före helgen. Det viktiga är väl att alla har trevligt - inklusive de/dem som ansvarar för mathållningen.
  Jag vägrar fara runt som ett torrt skinn. Hinner jag inte så finns det dom som lever på att tillverka diverse matnyttigt...

  Önskar dig en riktigt skön jul med nära och kära!!

  SvaraRadera
 6. Låter mysigt det där...och själv har jag inte heller stressat inför julen!! Tänk så jag stressade då barnen var små!!! Idag är jag klokare och förbereder julen ganska tidigt, i alla fall med julklappsinköpen! Har nu kommit hem från Partille efter att ha firat julafton och juldagen där!!! God fortsättning på julen och ett Gott Nytt år till dig och din familj!Kram EvaMarie

  SvaraRadera
 7. Hoppas att julledigheten i Sälen blir trevlig. Vacker bild på rådjuren. Snön lyser med sin frånvaro här, men den kommer nog.l
  Kram

  SvaraRadera
 8. GOTT NYTT ÅR till dig och din familj!!!!/EvaMarie

  SvaraRadera