onsdag 27 juli 2011

Det kom av sig

Ja, så ska jag ta tag i skrivandet som kom av sig. Den värsta känslostormen har passerat men får fortsatt näring av all medial bevakning. Nu tycker jag fokus ligger på gärningsmannen men det kanske är naturligt. Vi vill ha en förklaring och vill förstå hur något så fruktansvärt kan hända. Radio, TV, tidningar ja alla kanaler som finns tar upp tragedin i Norge.

I naturen pågår processen som vanligt.


Bären mognar och ska tas till vara. Röda- och svarta vinbär i mängder hemma på tomten. Lintottarna hann inte mer än kliva ur bilen förrän de stod under de dignande buskarna. Fåglarna har fått sitt och jag har plockat och plockat. Det finns fortfarande bär kvar.
Hallon och blåbär har jag också plockat i skogen. Ovanligt maskfria och stora hallon, relativt god tillgång på blåbär. Jag plockar så bra till Sommar-programmen i radion. Frysen är full snart. Ska ta en saft- och syltdag i slutet på augusti. Det blir bra tror jag.

Mina nya joggingskor är en fullträff. Kanske inte självspringande men lätta och framför allt ryms mina inlägg så bra. Jag har börjat springa i sällskap med RunKeeper på telefonen. Nu kan jag följa mina rundor med tid/km, kaloriförbrukning mm.


Förra veckan var det roligare än vanligt. Den hade på något mysko vis lagt till en extrasträcka och jag fick en jättefin kilometertid och en skaplig kaloriförbrukning. Teknikens under igen.

Margaretadagen firades ordentligt. Min dotter och dotterdotter firade sin dag i Frankrike någonstans på Rivieran, min mamma lever inte längre så jag fick fira i min ensamhet. Ensamhet och ensamhet.  Maken erbjöd en utflyktsdag till Rosendahls trädgård på Djurgården. Det erbjudandet nappade jag naturligtvis på och så begav sig man, Hurry Hund och jag åtstad. Jag hade min eminenta telefon med så jag dokumenterade flitigt.
Den goda lunchen, kall Gazpacho med surdegsbröd och därpå morotskaka med kaffe. Mums mums.
Någon bild blev det tyvärr inte,  jag hade lyckats komma åt videoknappen.


En som däremot fastnade var den här lilla gynnaren som satt och bevakade vår lunch, beredd att ta över ifall vi inte orkade.

Vi gick länge runt och tittade och njöt av blomsterprakten.


Svarta petunior, nytt för i år. Kan väl medge att jag är litet svag för "svarta blomster". Kanske nyhetens behag men ändock.


Fjärilar i mängder. Blomstersängarna var överfulla med fjärilar så ibland fick de samsas om samma blomma.


I en fontän flöt några tidiga äpplen som effektfull dekoration.


Denna frökapsel fick följa med hem. Helt lagligt och med tillstånd. Den ska bli till rosa Vallmo nästa år. Hoppas, hoppas.


Allt har dock sitt pris. Denna prakt gör sig inte själv och på fält och i rabatter fanns flitiga sommarjobbare.  Det nästan känns hur välbehövlig den här lilla pausen var.

Nu ska jag fortsätta njuta denna dag med att titta på Tinas sommarkök. Vi har haft 32 grader idag och dörrarna har stått på vidgavel för att blåsa ut. I morgon ska det bli lika varmt och då är det Hurrys tur. Han ska få åka till Fjällnora Hundbad. Han vet inget än, det ska bli en överraskning har vi tänkt.

11 kommentarer:

 1. Ja detta förskräckliga som hänt vårt grannland -det som bara inte får hända. Så svårt att ta in att en enda person - och dessutom en "vanlig" Norrman åstadkommit något så vansinnigt. Han tycks leva i en egen värld, ha sin egen bild av vad som är verklighet. Hörde på radion nyss att media får kritik för sin bevakning av drabbade. De skyr ju inga medel för att få en bra artikel.

  Ett pass med Saftmaja har jag klarat av - med fjolårsbär. Hos mig blir det inga svarta vinbär detta år. Ngn form av ohyra har sett till att det är tomt i buskarna!

  Härligt med nya joggingskor! Jag håller mig till promenader sedan några månader tillbaka. Ett knä spökar för mig så jag vågar inte belasta - lär vara överansträngning... Köpte ett par walkingskor med extra sköna iläggssulor för ett tag sedan. Skönt!

  Runkeeper har jag också på min telefon - fast jag har inte lärt mig än att den finns där! Kul grej när man väkl kommer ihåg att använda den!

  Rosendahls trädgård har jag kvar att besöka - sist jag var i Hufvudstaden blev det Bergianska.

  SvaraRadera
 2. Hej igen! Konstigt nog gick det inte att kommentera vanliga vägen! Står som anonym nu - men det är Beppan som skrivit!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Hm...vallmo.....blir det rökfest? Pigan

  SvaraRadera
 4. Beppan, vet du att jag dumt nog avyttrat (kastat tror jag) min SaftMaja. Jag ångrar djupt tilltaget. Rosendahl vill jag verkligen rekommendera, kan vanka där i timmar och bara njuta. Så konstigt det är det där kommentarskrånglet. En riktigt trevlig helg till dig där uppe i norr!

  SvaraRadera
 5. Åsa, party som vanligt. Välkommen Pigan!

  SvaraRadera
 6. Vinbär ett ganska användbart bär. Har både svarta och röda. Plockade röda förra veckan, som jag frös in till vinterns bärpajer (som jag avnjuter när snöstormen viner och jag drömmer om sommaren).
  Idag har jag inte "gångstavat" något, men imorgon är det dags igen.
  Kram och ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Ja sommaren upphörde abrupt för en vecka sedan och skrivandet också. Det är ingen idé att älta och fundera för sig själv. Jag har en förmåga att dra mig in i min egen värld eller lilla bubbla för att må bra, egoistiskt, men ibland nödvändigt för att ta sig igenom svlårigheter och inte ta in allt från massmedia.
  Bär, bär är så ljuvligt. Jag plockade krusbär hos dottern för några veckor sedan. De andra bären plockar hon själv, men saft o sylt hjälper jag till med. Ser också fram mot äpplena i höst, hon har 8 äppelträd.
  Så roligt att du kan jogga med dina nya skor!
  Ska tipsa äldsta dottern om runfunktionen (hon har just köpt Iphone4).
  Konstigt med smak: du gillar himmel och ljus och svarta blommor! Hade svarta violer förra sommaren, men fick inte tag på dem i år. Kontrast mellan det svarta o det röda är så fint. Jag ska en tur till skärgården i nästa vecka, har ocksåtänkt fara till Rosendahls med en vän.
  Ha en skön helg!
  kram

  SvaraRadera
 8. Hej o tack för din fina kommentar på min blogg!!! Nu har jag en till blogg att följa, jag tycker också om det jag ser och läser! Ha en trevlig helg du med/EvaMarie

  SvaraRadera
 9. Äppelblom, vilken bra idé. Göra vinbärspajer när det snöar och känns långt till sommaren. Jag får nog spara litet för det ändamålet.
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Kajsastina, jag tror nog att det handlar om självbevarelsedrift. Vi kan väl inte ta in hur mycket elände som helst och vi som har några år på nacken har väl kanske snart råge på vårt mått.
  Så härligt det låter med skärgårdstur. Jag älskar hav och vatten, som den fisk jag är. Alltså född i fiskarnas tecken.
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Bullfarmor, EvaMarie, du är så välkommen till mig.
  Kul med nya bekantskaper.

  SvaraRadera