torsdag 17 maj 2012

Rapport

Egentligen skulle jag stänga butiken. Häggen blommar för fullt men med det svala majvädret dröjer det nog innan syrenerna blommar så det blir ju alltför lång tid att lata sig på.
Tussilagon är ett minne, vitsippor och blåsippor följer snart efter och liljekonvaljebladen har börjat sticka upp sina spetsar.

Körsbärsträdet har nästan blommat ihjäl sig och det har varit en ovanligt livlig trafik kring blommorna. Hoppas på god skörd detta året. Det har varit litet si och så och oftast har de bevingade hunnit före så nu blir det till att täcka med nät. Om det nu blir några bär förstås.

Päronträdet och äppelträdet, det nyplanterade står på vänt. Blommorna kommer vilken dag som helst. Välkomna!
Blommor ja, några nya perenner har grävts ner och stor del av dagen har vi varit ute i trädgården och fixat. Visst är det lite slitsamt men det ger ju resultat på sikt. Nu ska jag bara försöka hitta lämpliga stenar till mitt stenparti i vardande. Har hittat så fina violer som skulle göra sig så bra till stenarna, ja de som ännu inte finns i mitt stenparti.

En skön paus med en god apelsin blev det på förstukvisten. Det finns faktiskt fortfarande saftiga och goda apelsiner att köpa.


Stor navel och blank och slät på ytan. Nej det är inte bloggerskan jag talar om, det är hemligheten bakom en god apelsin. Stor navel berättar att apelsinen är söt och den släta ytan att den är saftig.
Det är sådant man lär sig på hundpromenader med radions program 1 i örat.Blommar gör det numera även i min syhörna i tvättstugan.

Min gamla tröska till maskin har länge stått otäckt otäckt. Ända tills jag kom på att det finns faktiskt proffs inom bloggvärlden. Jag mailade till bloggvännen Cicki 
och beskrev mina önskemål och vips så var jag av med det problemet. Välsytt och prisvärt, jag är mer än nöjd. Tack snälla Cicki och tack även för dom andra beställningarna som kommit. Fick ett blomskott också men det får jag visa vid senare tillfälle. Det är i alla fall ett Ödesträd (!), vilket namn. Ska bli spännande att följa det, ödets träd alltså. Och....blomskott får man ju inte tacka för av någon anledning

Så här fint blommar det i syhörnan. På baksidan av huven finns en ficka för att förvara förlängningsskivan. Smart så det förslår

11 kommentarer:

 1. Härliga bilder du visar!!!! Ja du värmen lär vänta på sig även här i Dalom!!!! Längtar så till sommaren!!! I morrn ska jag i alla fall (om det inte blir regn) till äldstesonen m. familj och rensa deras häck!! Det kliar i fingrarna på mig att få rensa, rensa och rensa....det rensar även mina tankar!!! Ha en fin helg /Kram EvaMarie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du EvaMarie, du har rensfingrar. Jag är inte lika road men det blir ju fint när det är klart. Nu skiner solen men jag ska lägga mig i hammocken!

   Radera
 2. Navels är favoriter här också. Hur de ska vara fick man lära sig när man jobbade med frukt och grönt.....:-)

  Jag måste ju få ta åt mig av berömmet och instämma att det blev himmelens snyggt. Och roligt att sy var det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har den bakgrunden förstår jag att du vet hur en god apelsins ska smaka.
   Snyggt ja, det blev det verkligen.

   Radera
 3. Vad många prylar och saker som man inte vet att de finns. Urläckert med fodralet till symaskinen. Tänk dig att här blommar ingenting än så länge. Det ska bli varmare till veckan då får vi nog börja njuta. Jag älskar körsbärsblomman men tyvärr så blommar de ut så snabbt. Vi är fortfarande i påsklilje skedet och vitsipporna står som mattor i backarna. Spännande kunskap om apelsinen. Av någon anledning väljer jag de som ser ut som på bilden. Min apelsin kunskap kanske var medfödd
  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Körsbärsblolmman är verkligen flyktig, att njuta av en kort tid. Nu blommar päronträdet för fullt.

   Radera
 4. Intressant det där med apelsinen. Det hade jag ingen aaaning om att den ska se ut så för att vara söt och saftig!
  Snyggt fodral du fick till symaskinen - Vilken talang Cicki har!

  Där jag är just nu snöar det och regnar om vartannat. ingen riktig vår i sikte - särskilt ingen värme. Hu! Tussilagon blommar ändock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cicki hon kan hon.
   Tussilago är väl ändå en bra början, ni har allt det roliga framför er tror jag.

   Radera
 5. Den där Cicki verkar vara en duktig sort! Symaskinsfodralet hon gjort till dig är bra mycket snyggare än den beiga väska min sstår i. Å andra sidan står min maskin på golvet och kan användas som fotstöd och det går ju inte med ett sånt där snyggt mjukt fodral.

  Navelapelsiner trodde jag var en särskild sort. Att dom är söta visste jag redan men att skalet ska vara så slätt som möjligt för att visa att dom är saftiga var något nytt för mig.

  Grått och småregningt väder hindrar inte att lövträden här nu är på väg att slå ut. Sipporna tittar man förgäves efter, om man inte planterat några på sin tomt, vilket inte jag har gjort, men så småningom ska väl fruktträden och allt annat komma i blom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ni väl ändå snöfritt där uppe?! Sippor finns ju inte hos er, jag minns att jag tyckte att Blåsippan ute i backarna....lät nästan exotiskt när vi sjöng om dem i skolan. Nu har jag fått njuta live i många år.
   Vid det här laget har ni fått värme också antar jag. Om inte, håll ut!!!

   Radera
 6. Hoppas Du får en trevlig paus, passa på när vår, ja försommar nu, visar så mycket vackert. Själv mår jag bättre men orken tar tid att få tillbaka.
  kram

  SvaraRadera