torsdag 3 maj 2012

Vem tusan

eller rättare sagt vem var den 10 tusende besökaren. Det är höljt i dunkel och jag får väl stoppa tillbaka diamantringen i bankfacket igen. Kanske till nästa jubileum....Tack i alla fall till er alla som gratulerade och kommenterade.

Det får bli en blomma till er alla. En bild på penséerna som börjar synas ovanför kanten på baljan. Alldeles för lite jord blev det.


Kyliga morgnar har vi men betydligt varmare fram på dagen. Igår hade vi 20 grader mitt på dagen. Alldeles för mycket påklädda besökte vi kungl huvudstaden. Några ärenden skulle uträttas. Maken skulle besöka en fotoaffär för något objektivtjosaninköp och jag, jag skulle komplettera min garderob med en clutch.

Blind höna hittar också ett korn. Jag har fått lära mig att det  inte längre heter liten aftonväska, det heter clutch. Det blev varken det ena eller det andra men en trevlig dag hade vi.

Hurry mötte en kompis, kanske Sally?


Vi köpte lunchmat och satte oss i solen på Konserthusets trappa tillsammans med andra lunch- och daglediga soltörstande. Det var gott och vi alla tre samsades om matbitarna.
Sedan begav vi oss till Kungsträdgården, maken med den stora kameran och den lilla hunden. Det gällde att passa på när sådana fotoobjekt fanns inom räckhåll. Han var inte ensam, det var fler fotografer än glassätare. Jag tillhörde ingen av kategorierna. Jag bänkade mig med min Wordfeud.21 kommentarer:

 1. När Kungsträdgården står i blom så är det en verklig upplevelse. Det låter som ni hade en bra dag trots att inte allt föll på plats. Vad söt bilden var av Hurry och kompisen. Tror de verkligen att det är på riktigt? Ja vad vet man. Även jag har en sambo med stor kamera så jag vet vad det innebär. Man behöver egen sysselsättning i handen för väntan kan bli lång. Jag brukar ta med mig en mp3 med en bok.
  Ha det så fint
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, lite misstänksam var nog Hurry. Kanske hade någon hund lyft benet där innan och då luktar det ju mysko.

   Radera
 2. Clutch - nytt ord. Hmmmm. Ungefär som hygientekniker.... Till vårbalen?

  Så fantastiska dessa körsbärsträd är när de står i blom.
  Missade tyvärr detta i år. Undrar om det finns någon variant som tål växtzon 6??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Körsbär i växtzon 6? Ja, kanske. Jag fattar inte varför dessa ytländska namn ska ta över vårt språk.

   Radera
  2. Skuggmorell (en typ av surkörsbär) trivs bra i växtzon 6, men det finns även sötkörsbär som klarar av klimatet kommer dock inte på vad sorterna heter. Skuggmorellen är iaf vanligast odlad i zon 6.

   Radera
 3. Nu fick jag lära mig ett nytt ord. Här sitter man och syr aftonväskor utan att ha en aning om att det heter Clutch. Så det kan bli.

  Har du några önskningar så kanske vi kan lösa det. Vet att du var sugen på en svart som någon annan hann knipa före dig. Säg bara till i så fall. Jag börjar komma tillbaka på banan igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte nog på dig ska du veta men behovet var/är akut och i skrivande stund löst. Ska bara pimpa den lite.

   Radera
 4. Kul du tittade in till mig! Tur också att jag av någon anledning inte behöver lära mig det nya ordet för sådana små väskor kan jag inte ha. I min gå bort väska skall det finnas plats för en vattenflaska att ta mina mediciner :) Men du skall tro att maken försöker få mig att använda en ... clutch! ;)

  SvaraRadera
 5. Hörrudu du......du har alltså inte läst inläggen till frågan vem som var din 10tusende besökare......gråter en skvätt.

  SvaraRadera
 6. Åsa, menar du att du prickade in 10.000? Då måste du uttrycka dig tydligare. Jag trodde att du undrade över vilket pris man skulle få. Ja nu vet du ju. Tar ringen med mig på tisdag och så springer vi till Mälaren i nystickad kofta. Bra så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gú va gullig du är.....Välkommen!

   Radera
 7. Tur att jag inte behöver några aftonväskor för jag tror inte att jag behärskar uttalet av det där ordet.
  Det är bäst jag gratulerar Åsa till att hon prickade in 10´ så att hon inte behöver sitta där och vara ledsen längre, grattis Åsa!
  I fjol hann jag med att se det sista av blomningen i Kungsan, men jag ser på dina bilder hur lite det var kvar egentligen. Här var jag glad över tussilago och krokusar, men hur dom har det nu under det tjocka blöta snötäcket vet jag inte. Jag kanske ska gå ut och försiktigt gräva fram dom, krokusarna alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cici......du såg priset. Undrar om ringen är från ett Flingpaket och koftan från Secon Hand???

   Radera
  2. Cici, jag kallar väskan för väska. Våga vägra clutch är min paroll. Trist med snön. Onödigt kan man tycka.

   Radera
 8. Liten resa ser jag! Trevligt!
  Clutch! Aftonväska låter mycket finare!
  Kram och ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resan bestod av 45 minuters bilfärd i tät trafik. Inte så äventyrligt faktiuskt, men trevligt ändå.
   Kram till dig och en trevlig vecka!

   Radera