måndag 24 oktober 2011

Inte en blomma

hade vi med oss till Magdalena min lilla dotterdotter och jag, när vi skulle besöka hennes utställning. Vi var så välkomna ändå försäkrade hon oss. Det blev ett glatt återseende. Magdalena har jag känt sedan hon var fem år och alltid var i färd med att rita och måla. Mest prinsessor och hästar. Ständigt fanns nya alster att beskåda på köksdörren där de blev uppsatta.
Nu kommer en blomma till dig i stället. Sommarens sista Kärleksört som så snabbt slagit rot i sitt glas.


Magdalena är inte ensam om familjens konstnärliga ådra. Hennes morbror var också en skicklig och uttrycksfull konstnär och hennes mamma Inger, hon har funnit sitt sätt att skapa i mattvävning. Titta här vilka underbara mattor hon väver!

7 kommentarer:

 1. Är de till salu? Jag tilltalas!
  Passerar just nu Uppsala på väg till uppdrag i Hälsningland. Om de är till salu: Var finns konstnären??

  SvaraRadera
 2. En ny trasmatta till köket är just vad jag skulle behöva i detta nu. Men det blir nog lite lång resa till din vän, så jag får nog leta lite närmare efter en lämplig väverska.

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra färger på mattorna! Min kyrka har börjat sälja lotter till Adventsbasaren redan. De har en vacker trasmatta som 1:a pris. Jag vill gärna ha en. Kärleksörten är verkligen en härdig och också vacker blomma att ta in. Min blommar fortf på balkongen, också pelargonerna. fast jag har slutat sköta om dem.
  Hoppas du får en fin fortsättning på veckan!
  Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
 4. Javisst är det underbara skapelser. Om just dessa mattor är till salu vet jag inte. Däremot vet jag att Inger ofta har mattor till försäljning och att hon även väver enligt önskemål om färg och storlek.
  Kontakta henne per telefon 070-398 42 38, om du är intresserad.

  SvaraRadera
 5. Tack för buketten. När jag ser mattorna kan jag bara säga: Vill ha. Tänk att vävda mattor får mig att känna en värme. De är så jordnära och äkta
  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 6. Kärleksörten är som kärleken - härdig och står ut med det mesta.
  Jag har varit och tittat på Magdalenas hemsida.
  Fin konstnär med många järn i elden.
  Fina trasmattor. Min syster väver mattor jag har några riktigt fina men de passar inte när jag flyttade. I köket har vi lagt nytt golv som är snyggast utan mattor.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 7. Åh vilka vackra mattor, och vilka underbara färger!!!!! Trasmattor är verkligen underbara, nu i plastmattornas tid!!! Hoppas du har en bra vecka!!!!!!/EvaMarie

  SvaraRadera