torsdag 17 juni 2010

Sommarlov.........

det har vi nu. Så skönt för ung som gammal. Jag har ju förmånen att få njuta mitt livs sommarlov och just nu tillsammans med barnbarnen under några veckor. Först tillsammans med dotterns barn och sedan åker jag till Sundsvall för att få umgås med sonens två lintottar. Mannen och hunden kommer upp och ansluter efter ett par dagar.

En regnig och ganska kylig start gav anledning till att slå ut 1500 pusselbitar på köksbordet. Vi får se hur långt vi hinner. Det är ju naturligtvis vädret som styr. Soliga och varma dagar är vi INTE inne. Nej, det är vi så klart inte.

Vi passade naturligtvis på att uppdatera frysen med kanelbullar också. Vem vill baka i värmen?
Inte vi. Då ska vi bada och spela fotboll, cykla på utflykt och leka. Så det så.

En tur till Gamla Stan var inplanerad. Vi måste se hur förberedelserna för kronprinsessans stora dag fortskred.
Ostindiefararen Götheborg fotograferades. Därinne förbereddes som bäst landshövdingarnas mottagning för de unga tu.

Själv lockades jag mer av att fotografera af Chapman. Jag vet inte om det fortfarande fungerar som vandrarhem men i början på 80-talet bodde jag där tillsammans med ett gäng glada tjejmilendeltagare. Vi hade skoj, tro inte annat, men något nervösa var vi också och trampade omkring på däck tävlingsdagens morgon. Härliga minnen!

Mycket pyssel i kyrkan. Vakter vid alla ingångar och om- och nybyggnationer för att klara säkerheten. Vi kom i samspråk med några hantverkare och det som slog mig var att alla verkade glada och inte det minsta irriterade över trängsel och störningar.

Beridna högvakten som imponerade med sin simultanförmåga. För mig hade det varit fullt tillräckligt att sitta upp på hästen. Att sedan hålla den i schack och därtill tutande i trumpet eller horn. Såväl hästar som kaskar blänkte i solen. När allt var över fick ryttarna vattenflaskor och hästarna vänliga klappar på manken.

En god lunch åt vi på Nobelmuséet. I taket vid entrén exponeras bilder på samtliga nobelpristagare, bild för bild rullas fram. Dotterdottern tittar och uttrycker " Vad många gubbar det är". Hon har ju rätt. När vi går stannar vi till hos guiden som tar sig tid att berätta. Jo, av 829 nobelpristagare totalt är fyrtioen (41) kvinnor, få se, det borde bli 4,95%. Vad gör då kvinnorna ?
Kanske nya nobelpristagare?

Sedan blev det ju vimmel i Gamla stans gränder och Ben och Jerry glass. Två strutar var hann vi med under dagen. Inte sommarlovets nyttigaste, men jäklar i min lilla låda, absolut godaste. Vi får rätta till under våra resterande gemensamma sommarlovsdagar.

Dagens rätt: Säger bara Ben och Jerrys!

6 kommentarer:

 1. Vad kul att få rå om dom små avkommorna...Det ska minsann jag också få.Våra alltså! Till helgen närmare bestämt. Sedan en vecka i juli, så det så!!! Då jäklar ska det lekas....
  Men idag blir det surströmming med vuxna damer...

  SvaraRadera
 2. Vem var guiden på Nobelmuseét? Kan de ha vatt min vän rödhåriga Peter Zander?
  Annika börjar bli nojig av allt ståhej i Gamla Stan hon har svårt att komma hem. Flyr nog till sitt torp till helgen!

  SvaraRadera
 3. Ja vem tusan är inte nojjig över det där bröloppet??? jag är spyless....

  SvaraRadera
 4. Inger, surströmming igen. Hur lyckas du hamna i så gott sällskap. Det vattnas i munnen. Jag får väl göra som Torgny Lindgren, en surmört!

  SvaraRadera
 5. Nej du Åsa, det var ingen rödhårig Peter. Det var en mörkhårig kvinna.
  Ja, nog måste man säga att det är en viss kunglig hausse dessa dagar. Jag försöker förhärda mig men det är svårt att komma undan. Media av alla de slag suger så länge det går på denna karamell.

  SvaraRadera
 6. Så trevligt du verkar ha det med pusset och bak och barnbarn.
  Jag förstår att det är livat i storstan nu så här före Bröllopet med stort B, och att det finns extra mycket att uppleva.
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera