torsdag 1 juli 2010

Den bästa dagen.....

Den bästa dagen är en dag av törst tänker jag ibland under dessa varma dagar som vi begåvats med.
Jag vet att många plågas av värme och kanske inte har möjlighet att undkomma den, men för oss andra som har tillgång till svalka i olika former och har möjlighet att söka skugga, vi njuter i alla dess former.
En dag under sommarlovet plockar vi jordgubbar att äta på plats, att äta vid hemkomsten och att ha till sylt till vinterns pannkakor. Ett roligt slit tycker barnbarnen och jag.

En varm och skön dag skulle maken på uppdrag till Norrtälje och då passade vi på att följa med för att se oss omkring. En trevlig stadskärna med små roliga butiker mötte oss, bl a denna som vi inte kunde motstå. En hundstaty med texten Välkommen gjorde det extra trevligt. Hurry är ju inte alltid inbjuden i butikssammanhang. En trevlig pratstund med prylaffärens ägare fick vi också. Behöver jag nämna att det fanns ett visst hundintresse hos ägarparet?


Den mätta dagen är inte heller fel. Efter en lunch på uteserveringen Landkrabban, besökte vi Utsiktsberget. Påfyllning av vätskeförråd och glass kändes alldeles nödvändigt efter de många trapporna upp. Hurry gjorde sitt för att tala om att han fanns till så när vi kom upp däckade han under bordet.


Vi fick njuta av en fantastisk utsikt över land och vatten denna sköna utflyktsdag. Så ringde maken och snipp, snapp, snut, så var utflyktsdagen slut.

Apropå mättnad och törst. Hörde på radion att vid långvarig värme är törsten större problem än tillgång på mat för våra taggiga vänner. Denne har i alla fall mat. En kopparödla håller just på att försvinna i tarmsystemet hos Iggy.

Dagens rätt: På en mätt mage sitter ett glatt huvud.

6 kommentarer:

 1. Oj oj så mycket gubbar....
  Här har gubbarna just kommit i blom...men den som väntar på nåt gott...
  Tur att det finns svenska att köpa nu från 28-35 riksdaler per liter.
  ha det fortsatt bra...drick mycket och sök skugga!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt blogg-inlägg! Det andas sommar och sol och allt det som vi alla känns behöva i dessa dagar...dvs avkoppling, mys och njutande! För min del ska jag ta mig igenom sista arbetsdagen i morgon...sen väntar fyra veckor i "hängmattan"! Du vet hur mycket man längtar... Kramar till er alla!
  /Carina

  SvaraRadera
 3. Ni verkar ha fått ett riktigt härligt semesterväder. I alla fallom om man gillar värme, vilket dom flesta gör under semestern.

  Mina jordgubbar ligger tydligen steget före Ingers för mina första har i alla fall blivit kart. Nu har vi äntligen fått lite nederbörd, vilket behövdes, så nu hoppas vi på lite värme också.

  SvaraRadera
 4. Inger, det är ju det som är så fantastiskt. Ni får ta del av de sydligt mogna bären och sedan är det er tur att leverera till oss....eller?

  SvaraRadera
 5. Carina lilla, visst vet jag hur det är att längta till ledigheten. Ofta började jag en måndag och just helgen innan var ju bara magisk.

  SvaraRadera
 6. Cici, visst har vi haft ett härligt semesterväder. Faktiskt ganska lagom dos av värme.
  Visst bor Inger och du i närheten av varandra? så ni borde ju räkna med skörd vid ungefär samma tid.

  SvaraRadera