måndag 22 augusti 2011

Hemma

Så är jag hemma igen. Hemma efter en vecka i lintottars land, Sundsvall. Sista sommarlovsveckan var farmors och det innebar att tottarna haft ett långt och skönt sommarlov, med mamma och pappa och mor- och farföräldrar. Det blev mycket golf eftersom barnen hade avslutning på sommargolfen.


Här är vagnarna parkerade och de hoppfulla golfarna har parkerat sig vid prisborden. För de minsta, dit lintottarna hör gäller pris till alla, så det blev många val och kval vid bordet så man inte valde fel. Den ene valde golfbollar och den andre en vattenflaska. Nog så viktiga attribut för framtiden.


En eftermiddag besökte jag en väninna från min sundsvallstid. Jag kan lova att vi hade mycket att prata om och både kaffe och bröd hade en strykande åtgång. Vi "kvicknade till" efter tre timmar och konstaterade att vi inte hade pratat färdigt på långt när. Det ska vi fortsätta med nästa gång jag kommer upp.


I övrigt gick dagarna i flygande fläng. Det var studsmatta, trädklättring, lek och spel. Make och hund kom upp i slutet av veckan för att bl a fira stora grabbens 9-årsdag på lördagen.
Snipp, snapp, snut - så var det sommarlovet slut.


Väl hemma kunde jag konstatera att ohyran,  som invaderat de flesta av mina blommande växter,  fortsatt trivdes och frodades, tomaterna inte valt att rodna och ja, det mesta var sig likt förutom att maken målat huset.

5 kommentarer:

 1. En härlig vecka - med lintottar och väninnemöte! Så skönt att träffa gamla vänner - även om det är länge sedan sist så tar man bara vid där man slutade...

  Trist med ohyra bland blommorna! Jag har fått nå´t elände i min Änglatrumpet. Försökt med såpa och annat men måste inse att det är kört. Bara att slänga på tippen.

  Inga problem med gröna tomater! De är supergoda att göra marmelad på tillsammans med citron! Kolla:
  http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/g/groen-tomatmarmelad/

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Visst är det så Beppan med gamla vänner, man tar vid där man slutade för bakgrunden finns ju.
  Såpa verkar vara rena trivselfaktorn för krypen. Jag har gett upp för denna säsong och ser fram emot nästa.
  Tack för tipset om marmeladen. Har ibland tänkt på syltade tomater. Ett måste i min barndom som tillbehör till söndagssteken, men marmelad låter också gott. Kanske får jag komplettera med gröningar.

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem till vardagen och det nymålade huset!
  Syltade gröna tomater är jättegott att ha som efterrätt tillsammans med glass, smakar som fikon eller något.
  Vi har sluppit undan ovanligt lätt i sommar vad gäller ohyra. Har just inte stött på något.

  SvaraRadera
 4. Tack Cici. Det är inte dumt att komma hem heller. Har aldrig prövat de gröna tomaterna till dessert men det ska jag tänka på. Många gånger låser jag mig vid det traditionella.

  SvaraRadera
 5. Vi verkar ha en del gemensamt. Förutom sjungande mammor så är det Uppsala och Sundsvall. Jag är född och uppväxt i Uppsala men känner mig som sundsvallsbo. Bodde där i många år och älskar stan. Det är inte bara för att mina barn och mina syskon bor där. Sundsvall är hemma för mig. Fast jag bor numera någon helt annanstans.....:-)

  SvaraRadera