fredag 12 augusti 2011

Himma

Så är vi tillbaka från Skåne och tillbaka till vardagslunken. Idag saknar jag möjligheten att doftblogga. Jag hade kunnat erbjuda något för alla tror jag. Vad sägs om doften av nykokt hallonsaft, nybakat rågbröd, gurk- och melonsoppa och snart, snart kommer grilloset att söka sig in genom den öppna altandörren.

I Skåne hade vi det gott, som vanligt. Gott till kropp och själ. Släkt och vänner, gott att äta och dricka och mycket att göra och uppleva.

Detta erbjudande på en rastplats vid Gränna tilltalade oss däremot inte. Dubbelklicka så ser du texten. Vi körde vidare mot Malmö.


Ett besök på "Ribban", Ribersborgsstranden, inte för att bada men för att äta lite gott och inandas havsluft. Det är fantastiskt med denna strand i så centrala delar av Malmö. När vi bodde i trakterna, tog vi ofta kvällsmaten i cykelkorgen, en filt och något att läsa och så cyklade vi ned till stranden för ett par timmars avkoppling.

Favorit i repris.Till Katrinetorp återkommer vi gärna när vi är i Malmö. Det är Malmö stad som nu sköter detta underbara område. Ett landeri är, har jag läst mig till, en lantgård som ägdes av borgare och som användes för både rekreation och som inkomstkälla. Numera pågår sedan flera år tillbaka ett omfattande arbete med att utveckla såväl gårdarna som park och trädgård. Varje gång vi återkommer har något nytt tillkommit.  Här finns butik, restaurang och konferensenhet, ett stort rosarium, parker och köksträdgård.

 Den här ståtliga tuppen i något rostigt material som fungerade som blomkruka fick mina lystna blickar. Inte särskilt dyr men jag nöjde mig med att titta och fotografera.


Ett besök på trädgårdscaféet kändes alldeles nödvändigt. En god sallad med getost, gårdens egna gulbetor och rostade pumpakärnor smakade alldeles utsökt. Till detta ett bröd med knaprig yta av örter och flingsalt och som avslutning kaffe och glass. Jaha ja, valkarna fick sitt även denna dag.

Nu börjar det i alla fall dra ihop sig till 3 september och Tjejmilen. Nu flåsar sanningens minut i nacken och det är bara att bita ihop. Inte tror jag att så mycket kan göras bättre under den återstående tiden men det gäller att hålla igång benen. Jag måste nog ut en vända före middagen, tror jag bestämt om det inte nu är så att jag hittar på något som hindrar mig. Ibland brukar jag hitta anledningar av de mest förunderliga slagen. Om inte annat brukar jag känna efter om inte krämporna är kvar. Oftast är dom det. Men nu, nu tror jag att jag måste ut. Jag vet Åsa, jag är inte 25 längre. Jag är 25+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


11 kommentarer:

 1. Intressant läsning och fina, frestande bilder. Särskilt getosten... Något jag har mycket svårt att säga nej till!!! De begynnande volangerna runt magen säger att jag borde...

  Härligt att vi inte besökt alla smultronställen i detta land utan har en del kvar! Ska lägga dina tips på minnet!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en alldeles underbar semester. Tänk att kunna ta middagen med sig ner till stranden och avnjuta den där!
  Jag antar att Hurry fick stanna hemma. Hundar är sällan välkomna till stränder, dessvärre.

  Så fiffigt att stäla sig mot en svart bakgrund iklädd svart! Du kan förresten ta bort några plusstecken från den där raden, av bilden att döma.

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder du bjuder på.
  Här tränas det inte för någon Tjejmil. Jag får vara glad om jag tar mej runt sjön (5 km) "gåandes".
  Ha en skön lördag!

  SvaraRadera
 4. Ser ut som om ni haft det härligt i "södern"!! Vackra bilder du tagit!
  Ja du jag njuter av barnbarnen och nyss är frukosten avnjuten....så nu är det dags för nästa aktivitet...lekparken!!! Ha en härlig helg!!!!!/EvaMarie

  SvaraRadera
 5. Beppan, volanger är högsta mode, visste du inte det?

  SvaraRadera
 6. Jo Cici, Hurry fick faktiskt följa med på stranden. Inte en förbudsskylt så långt ögat nådde. Svart mot svart bakgrund, ja det var ju lyckat men om du *viskar* dubbelklickar så ser du både ett och annat, ja jag menar ju alla skor på golvet i grovköket.

  SvaraRadera
 7. Äppelblom, du 5 km på apostlahästarna det är inte fy skam det. Runt en sjö, ja det låter mer än trevligt.

  SvaraRadera
 8. Bullfaromor EvaMarie i lekparken! Så mysigt ni har det och jag antar att du sover som en stock efter det passet. Ha det fortsatt trevligt

  SvaraRadera
 9. Här är en till som är Himma från Skåne. Vi besökte släkt och i fyra dagar gjorde vi bilutflykter till platser som vi inte varit på
  Visst kan man hitta på en del anledningar för att slippa att motionera. Håller tummarna för dig den 3:dje sept.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 10. Jo, det gick, men jag fick logga in och avmarkera bocken i rutan "fortsätt att vara inloggad".
  Läste ditt inlägg men har inte kunnat p g a strulet med Blogger. Roligt att höra att du har haft en trevlig resa till Skåne. Jag som inte har varit där på länge tycker det är kul att ta del av berättelser från sommaren. Rolig skylt - inte speciellt lockande att gå dit.
  Hoppas träningen går bra inför tjejmilen den 3 sept. Jag ska hålla tummarna.
  kram

  SvaraRadera