onsdag 15 februari 2012

Det är lugnt.....

I dag snöar det och termometern visar endast 2 minusgrader. Läge för en skidtur. Ska först försöka fånga de skygga domherrarna på bild där dom pickar i snön utanför fönstret.

 DETTA blev det bästa av alla kort jag försökte ta. Både fågeln och jag var i rörelse. Nej så här kan jag inte fördriva min dag. Jag ska göra kåldolmar har jag tänkt. Med färs av hjort. Maken som tidigare inte ätit kött av fyrbenta djur har nu insett att vilt har ett humanare slut på livet än uppfödda djur. Nu vet jag inte hur vilt denna hjort levt men det är en annan sak. Vi har kommit en bit på väg så här och det ökar ju möjligheterna att få en varierad matsedel.

Det är lugnt trots att avresedagen närmar sig med stormsteg. 14 dagar kvar och läget är under kontroll. Naturligtvis är det mycket som inte kan göras annat än i näst sista stund men den stressen får jag ta då.

I lördags hade vi en trevlig kväll hos dotterfamiljen. God mat och naturligtvis Mello.

Souvlaki med rostade grönsaker och klyftpotatis.
Därtill en ljuvlig sallad med tzatziki.

Den nya tonårsidolen Ulrik in action. Melodifestivalen i sig kanske inte är någon höjdare enligt mig, men jag tror att det är viktigt att ha något som samlar familjen kring en mysig stund vid veckoslutet och då är det ett bra alternativ.
 
En av familjens två lustiga katter hoppade upp i leksaks-shoppingvagnen och verkade till och med trivas.


Kvällen avslutades med kaffe och blåbärspaj och med skratt på gränsen till kramp. Vi såg Welkám to Knohult. Den moderna versionen av Åsa-Nisse. Det var buskis de luxe och de flesta av våra kända komiker medverkade. Jag skulle gärna se den en gång till eftersom jag missade en del pga skrattkramperna.

Nu till skidspåret, så får det bli.

12 kommentarer:

 1. Det är lite Kolibri varning där när man ser farten på vingarna. Jag håller med dig om festivalen alla åldrar kan ju se tillsammans men inte är det mitt favoritprogram. det är ju bara några veckor kvar nu så......Vilken ursöt bild på katten. Dom är roliga för man kan nästa vänta sig vad som helst bara dom känner att det är ombonat.
  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolibri var det rätta ordet. Jag ska nog ägna mig åt stilleben har jag insett.

   Radera
 2. Att fånga fåglar på bild är en riktig utmaning. Vi har ett äppelträd precis utanför vardagsrumsfönstret, där vi hängt upp diverse godsaker för de bevingade. Jag brukar stå bakom gardinerna och lurpassa med kameran beredd. Tålamod krävs - och minneskort med stor kapacitet. Undrar vad de som passerar ute på gångvägen tror när de ser mig....

  Ser frestande gott ut med souvlaki, sallad o tzatziki! Länge sedan jag lagade detta.

  Cool katt det där. Hittat en egen "kuppe" Alla ställen är bra utom dom dåliga.

  Resestress är väl den minst dåliga varianten av stress! En dos av den tar jag gärna med jämna mellanrum....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja katter är ett kapitel för sig, åtminstone dessa två. Har själv haft katter men ingen i närheten av dessa. Kanske är det för att de är syskon och följts åt hela tiden. De är mycket lustiga att iaktta i sina upptåg.

   Radera
 3. Vilka fina bilder du tar med din nya kamera ......har plockat fram vår kamera 2 år gammal men oanvänd ska se om jag kan läar mig den......vill bara veta knäppknappen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va knäppt! Jag menar har du hittat knäppaknappen ännu. Två år gammal och inte använd? Hur kommer det sig?

   Radera
 4. Här kommer en försenad alla hjärtansdags kram till dig med....tack för den du skickade!!!! Ja visst har jag väl en underbar väninna...som kommer med färdiglagad mat till mig!!!! Hon jobbar som frissa och har långa arbetsdagar, men gör sig ändå detta omak!!!! Det är en riktig vän det!! Ja förkylningen är inte helt ok, är trött och slut, varierar från dag till dag...men det kunde vara mycket värre!!! Hoppas du får en fin vecka!!!kram EvaMarie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar det är aldrig för sent för en kram.

   Radera
 5. En helt underbar bild - foto! Klart du kan fördriva din dag som du mest känner för!

  margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margareta! Ja som friherinna gör jag ju nästan vad jag vill och råder över min tid. Underbart är det!

   Radera
 6. Jasså du....du är en liten kortrock du med!!!! ´Tror jag har varit 158 cm tidigare men man krymper ju med åldern!!! Julia är så jäkla mallig att hon växt om mig...och jag ska be henne vara snäll mot mig också!! ha ha!! Ja mina söner är jag mycket stolt över, alla tre, och det är en ynnerst att få vara med och vara delaktig i deras liv!!!! Nu bådar det kalas och det är så roligt när vi alla kan träffas, utom Henke då förståss, han och sambon bor i Göteborg, så det är lite för långt att åka, men jag träffar ju dom emellanåt när jag åker dit och bara blir ompysslad!!! Ha en fin vecka!!!!Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göteborg är ju inom räckhåll. Jag tycker man får vara glad så länge man har de sina inom landets gränser.
   Kram till dig Bullis!

   Radera