lördag 4 februari 2012

Irriterande (inget trevligt inlägg)

Det var väl tur att jag inte skrev det här inlägget igår. Då var jag ordentligt arg, idag är jag irriterad. Det handlar alltså om ett riktigt gnällinlägg. Till att börja med ska jag i alla fall inte gnälla om vädret.


Från att visa minus 25 grader vid 9-tiden i morse har temperaturen stigit till anständig nivå för både två- och fyrbenta. En ganska behaglig promenad i solen blev det för en stund sedan.

Gnistrande vitt var det.

Nu kommer gnället. Den som vill kan stanna här.
I går var det fredag. Fredag som i veckohandling, det är så vi gör vi lantisar. Vi ser till att fylla förråden så vi kan hålla oss från civilisationen. Den stora mataffären var som vanligt välbesökt, det var tacklingar med kundvagnar och fler tomater på golvet än i hyllan.
Gnäll 1. Varför fyller man upp så till den milda grad så att det inte går att plocka en tomat utan att två ramlar ner?

Jag fortsätter mina inköp och konstaterar snabbt att idag bjuds det smakprover. Hur jag vet det? Jo de små pappassietterna  här och var på hyllorna skvallrar. Jo, mycket riktigt, kycklingvingar med svampsås. Kladdigt och bra. Kulmen nås när jag lyfter på locket till brödskäraren för att fixa potatislimpan. Där tycker någon att det kan fungera som papperskorg?
Gnäll 2. Varför kan man inte stanna upp och äta sin pyttelilla smakbit och kasta spillet i papperskorgen som finns placerad intill?


Jag fortsätter en bit till och väcks snabbt upp av en tordönsstämma som vrålar från mjölkkyl till kassa: "Håååll käääääften ungjääääävel när jag pratar i telefåååååån". En stor buffel med ett telefonöra och en liiiiiten pojke småspringande vid sidan om.
Gnäll 3. Varför kan man inte visa barn samma respekt som man visar vuxna?

Nej, det här blev alldeles för mycket för mig som alldeles innan blivit upprörd av en annan anledning i en annan butik.


Min kroppssmörja var slut och jag måste bara investera i ny. Vid kassan får jag den sedvanliga frågan om jag vill gå med i kundklubben och få fina rabatter och tips om nyheter i brevlådan. Som vanligt tackar jag nej men så står kassörskan där och viftar med anmälningsblanketten och då frågar jag litet om villkoren. Nej då jag slipper ett kort, så skönt. Ja och så de fina rabatterna får jag ta del av vid nästa köp. Jag blir litet tveksam, ja kanske. Då kommer det. Och så kostar det 100 kr i inträdesavgift, men det får jag tillbaka när jag fyller år. Man tackar för det. I kontanter? Nej då i presentkort att handla för.
Gnäll 4. Varför, varför skulle jag låna ut pengar till Body Shop eller betala mina varor i förskott? Tänk om den som sparar i bank skulle få tillbaka i bankaktier.


Gnäll 5. Nu kommer största gnället av dem alla. Vi är lurade, grundlurade. Vi har lurats att äta oss sjuka (och överviktiga). Vi är offer för prestige och maktutövning. Tröst för tigerhjärta är att vi är först i västvärlden att få våra ögon öppnade. Jag säger bara, köp den, låna den och framför allt läs den och bilda dig en uppfattning om vad du tycker.

Till veckan blir det tandläkaren och koleravaccin. Så där ja, nu är det färdiggnällt. Var så god och skölj!

13 kommentarer:

 1. Men Kära Syster....hoppas du mår bättre nu.....ja man ska skriva av sig sin ilska så att hjärtinfarkten inte blommar ut. Kunde du hålla tyst till buffeln som pratade i telefon....skulle inte jag kunnat med risk för en käksmäll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mår alldeles utmärkt men jag tyckte att det var bättre att gnälla på ett och samma ställe. Jo, jag höll tyst men faktiskt att jag tänkte springa ikapp honom och delge mina åsikter.

   Radera
 2. Jag kan instämma i flera av dina gnäll. Speciellt mot telefondrummeln som skrek åt sin son.

  Men jag reagerade även på din termometer. Har ni bara 15 grader inne? Burr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Termometern står i fönstret i tvättstugan, kanske därför det är litet svalt. Jag är en frusen typ så den temperaturen hade jag inte klarat.

   Radera
 3. Sällar mig till gnällskaran också. Man kan undra hur det ser ut hemma hos dessa grisiga människor. Och så höjden av allt - den där som skrek åt sitt barn. Sån´t klarar jag inte av. Blir så förbannad och beklämd! Ingen har rätt att bete sig så mot någon - vare sig liten eller stor.

  Boken ska jag lägga på minnet tills jag får läsro. Intressant!

  Intressant är också det där med koleravaccin...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs den Beppan, det är otroligt spännande att läsa om hur grundlurade vi blivit.
   Koleravaccinet, hmmmm. To be continued.

   Radera
 4. Ha ha....jag fortsatte läsa!!!! Men visst måste vi ju få "gnälla av oss" ibland!!!??? Det känns mycket skönare efteråt!!!!!!Tack söta du för kryapådigkramen!!!! Den gör att jag blir fortare frisk!!! Ha en fin vecka /Kram från EvaMarie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du var modig som fortsatte.....Så bra att du fick kram-medicin av mig.
   Kram igen!

   Radera
 5. Det var en bra idé, att samla ihop gnället och ta det i en bunt så där.

  Håller med dig om i stort sett allt, men det där med småassietter överallt har jag aldrig stött på, så egendomligt att lämna dom på annat ställe än i papperskorgen.

  Bufflar hör hemma på prärien inte i ett civiliserat samhälle!

  Men du, jag förstod inte det där med "lyfter på locket till brödskäraren för att fixa potatislimpan". Va,va,va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra idé!
   Men visst har ni väl provsmakningar i mataffären i Staan? Är befolkningen så civiliserad hos er att dom använder papperskorgen? I så fall, jag är stolt över mitt ursprung.
   Så potatislimpan, makens favorit och huslimpa. Den är inte skuren i butiken men det finns en skärmaskin (precis som i många andra stora butiker)där man kan placera sin limpa och få den skuren i jämna skivor. Praktiskt och bra tycker jag. Nu har du fått förklaringen eller hur?

   Radera
  2. Superbra med dessa skärmaskiner i affären.

   Radera
 6. alla har vi dom där dagarna annars vore vi omänskliga och det är vi inte. jag tänkte på det du skrev om korten. det retar jag mig på jämt. I dag var jag på apoteket och där vill dom att jag skulle samla poäng och ha ett orange plastkort. det ville inte jag även om det var Apoteksbolaget
  Ha en fin kväll
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våga vägra kort, det är rätt. Hoppas du mår bra Lisbeth, ska titta in hos dig om en stund. Idag har jag gnällfritt. Kram till dig också!

   Radera