fredag 10 februari 2012

Härlig vecka

har jag haft. Kallt och skönt. Alltså så där lagom kallt, mellan 10-15 grader. Då fryser jag nästan inte alls, förutsatt att jag klär mig för väderleken. Men...... den för.....  fullmånen!

Ett par nätter i rad har jag vridit mig i sängen, vaknat, somnat om, drömt, vaknat. Obehagligt och störande. Har inte kollat hur det ser ut framöver men nu har jag tagit en tupplur så kom an då!


Veckan har gått fort, ett par möten angående ett seminarium om kommunens seniorboendefrågor, två dagar hos sjuk dotterdotter, dom vanliga zumbapassen och torsdagförmiddag med kyrkans verksamhet för mammor med barn. Det är något jag börjat med denna termin och jag trivs med dessa trevliga, fina unga mammor och deras flintisar. En del mammor har med sig ett eller två större barn och då blir det liv i luckan. Vi smörgåsfikar, leker, pysslar och umgås. En del av tiden går också åt till att vara skiljedomare vid leksaksfajt och dela på ihopsprattlande flintisar men vi läser och sjunger också.  Åååå att jag fick möjlighet till detta.

Ja vad annars då. Läser att våren är på väg, kanske inte just här men i Skåne. Det är i alla fall mycket ljusare och mer ska det bli. 5 minuter varje dag, det ni. Men dessförinnan ska maken och jag ut och värma oss rejält. En långresa till Malaysia och Thailand blir det med avresa i början på mars.

 Det här längtar jag jättemycket efter. Jag älskar att snorkla. Jag kan ligga på min mage tills min hudkostym blivit flera nummer för stor. Jag njuter obeskrivligt.

De hemska maneterna då? Jo, jag vet, men nu finns ett speciellt solskyddsmedel med en komponent som gör att maneterna tror att man är en manet och man attackerar ju inte de egna, eller? Och farligt, ja, det är ju farligt att leva.Nu ska jag ta hand om de nyinköpta tulpanerna och så blir det väl till att äta lite mat och titta på Kristian och Fredrik i kvällens På spåret och som nightcap blir det att dricka koleravaccinet. Man får inte äta en timme före och en timme efter så det passar bra att avsluta kvällen med brygden. Vaccinet ska hjälpa mot turistmage, ja ni vet den där åkomman som gör att man har ett visst behov av att ha koll på ett visst ställe och om det skulle vara upptaget är paniken nära. Nu dricker vi och hoppas det fungerar.

Måste bara avsluta med ett samtal jag överhörde  i kassakön  på en ICA-affär idag: En dam strax före mig undrar med kassörskan: "Har ni någon kundtoalett?"  "Nej tyvärr, den försvann med Posten". Nej, nu kan man inte ens lita på Posten.
En skön och trevlig helg till er alla och en välkommenhälsning till Margareta W, så glad jag blir att du valt att följa mig.

10 kommentarer:

 1. Där ser man det är en resa på gång. Det är en lämplig tid att åka då det är varken eller. Det du säger om att leva tycker jag är en bra inställning. Tänk om man skulle tänka så då vågade man inte gå ut ur huset för man kunde bli påkörd på parkeringen. I maj får jag börja att arbeta viss del i frivillig verksamhet. jag har haft sjukersättning i ett år då. Eftersom jag alltid arbetat med barn finns det en tanke hos mig att jag ska jobba hos Frälsningsarmen som har mamma barn verksamhet i närheten där jag bor. Vi har inte fått någon vår heller men det som man märker det på är solen och ljuset
  Ha en fin kväll
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får du tillfälle att "jobba" i den verksamheten tycker jag att du ska prova. Det är så stimulerande och roligt. Jag har aldrig jobbat med barn men alltid trivts bra med barn så jag njuter i fulla drag.
   Visst är det så att man skulle hålla sig inomhus för att vara på den säkra sidan. Hur kul?

   Radera
 2. Så här på kvällskvisten sätter jag mig vid dator för att läsa ovh kommentera hos mina bloggvänner. Det var längesedan jag har kunnat kommentera oss dig.
  Jag håller med dig att tiden går fort. Vi har varit här i 4 veckor. Vi funderar på att åka till Kambodja några dagar. Jag får se om min rygg också vill ut på landsvägen. Vägarna är inte så bra. Det är varmt ca 30 grader, du behöver inte ta med dig mycket kläder när du kommer hit. Koleramedicinen funkar, vi har inte haft något besvär med magarna. Vi hade förlite solskyddsmedel med oss. Det är dyrt här och det finns bara med faktor 40 och 50, vi hade med oss med faktor 25 och det har fungerat bra.
  Jag är avundsjuk på snorklarna det ser härligt ut. Jag kan simma men har någon sorts vattenskräck.
  Ha det så bra på din semester, skönt att få lämna snö och kyla,
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fler som haft bekymmer med kommentarerna men jag trodde det rättat till sig. Blir litet förvånad över att solskyddsmedel är dyrt hos er. Den erfarenheten har vi aldrig haft. Det låter bra att koleravaccinet funkar, det kan ju annars förpesta en del av tillvaron att ha magen i uppror.
   Snorkling är ett relativt nytt nöje för mig. Provade en gång för tjugo år sedan när vi kryssade runt Bali men då fick jag nästan panik eftersom jag hade simfötter på mig. Sedan för några år sedan när vi var med dotterns familj i Thailand fick jag lugna fina instruktioner av dom och sedan blev jag fast. Prova!

   Radera
 3. Inga problem med sysselsättningen ser jag! Undrar hur Posten lyckades med konststycket att få med sig kundtoaletten....
  Och där kom förklaringen till reseförberedelserna... Malaysia och Thailand i mars är inte dumt! Reser ni på egen hand? Har varit i dom trakterna många gånger - inga problem med varken mage eller annat. Det där med manetskydd hörde vi talas om sist. Och att man ska ha vinäger på lut om man skulle bli drabbad.
  Ser fram emot våren här i Skandinavien. Ljuset är långt på väg nu. Njuter i fulla drag av härliga dagar, som blir längre och längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Beppan, här är det till att gå ut hårt och öka hela tiden! Resan börjar närma sig med stormsteg. Jo, vi reser på egen hand så att vi har möjlighet att se och göra det vi vill. De senste åren har vi vid jultid varit i Thailand med Charater, bekvämt men litet för begränsande. Vinäger brukar vi ha med oss men det hjälper ju inte profylaktiskt så nu ska vi komplettera med den här smörjan.
   Ljuset hemma är inte heller dumt, det ser vi fram emot när vi återvänder.

   Radera
 4. Va söt man blir i simglasögon.....och snart får du ha dem på dig igen. Lyllo!
  En annan får vara hemma i kylan och springa på årsmöten. Håbo Kultur och Hembygd.......SPF.....Skokloster Slott.....Konstföreningen ....Håbo Närradio...och det bästa av allt Norwichterrieklubbens årsmöte i Ullared i mars. Äntligen får man köpa plastpåsar billigt. Det är 35 år sedan jag var där sist så nu börjar påsarna ta slut.

  SvaraRadera
 5. Åsa, så du årsmötar och står i. Kan du köpa en rulle 3-literspåsar och några sopsäckar till mig också. Dom börjar ta slut och vi kommer oss inte till Ullared i första taget.
  Lyllo mig som får snorkla, japp, just det.

  Hmmm, du glömde årsmötet på Lilla Hagalund!

  SvaraRadera
 6. En liten kvällshälsning och hoppas du haft en fin Alla Hjärtansdag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den och jo, det blev en jättefin hjärtedag på alla sätt. Var med två av mina barnbarn på eftermiddagen och sedan hade maken lagat god middag. Gott och trevligt. Hoppas att du också hade det bra. Kram!

   Radera