fredag 24 februari 2012

Hallå Sverige

vi har ett resultat. Inte riktigt så annonserades väl inte  den stora nyheten men näst intill.. En prinsessa är född och media lämnar Ranelid, finanskriser m m  i fred för ett tag.

Vi fortsätter som vanligt vi. Det är sportlov och jag har haft glädjen att få umgås med två av mina barnbarn. De börjar bli stora nu så det gäller att hitta aktiviteter som är anpassade.
Museibesök är fortfarande gångbart även om det just nu inte var något som så där direkt fångade intresset.
Så hittade vi i alla fall Afghanistanutställningen på Etnografiska Museet. Det kändes lockande att få beskåda dessa fantastiska skatter som räddats åt eftervärlden med livet som insats av modiga afgahner. Vi blev inte besvikna och dessutom fanns mycket annat att se i den fasta samlingen.


Ja så  har vi ju bakat semlor förstås. Det var ju fettisdag och det är ju en av årets roligaste bakdagar tror jag att mina barnbarn tycker.

Just dom här semlorna bakade jag tillsammans med lite mindre barn på kyrkans Stor och Liten-verksamhet.
Det var ett äventyr i sig och mycket mjöl gick det åt men alla åt och njöt så det blev godkänt i alla fall.Här är några av de glada bagarna i väntan på att degen ska jäsa färdigt.Nu är det ganska precis en vecka kvar innan vi lämnar vårvintern här hemma för sol, värme och nya upplevelser. Nästan allt är förberett så till veckan åker resväskorna fram.

Böcker, solskyddsmedel och manetdito, nässpray och klorhexedin. Vattenbeständiga väskor, snorklar m m.
Vartefter vi kommit på något har vi fyllt på förrådet.
Den sista kolerabrygden har också intagits, skönt det, för den var inte god.


Denna ö, Koh Bulone,  blir vår sista anhalt på resan. Ska bli spännande att få avsluta just här.

10 kommentarer:

 1. Estelle Silvia Eva Mary
  Vilken konstig kombination.....
  Drottning Estelle.....måste smaka på det och det låter ju inte så dumt.
  Finns det utrymme för mig i ett hörn av din resväska?

  SvaraRadera
 2. Åsa, jag packar genast upp några onödiga prylar så att du får plats.
  Jamen de där namnen, lite gulligt är det väl ändå med denna röra.

  SvaraRadera
 3. Härligt med sporlovsfirare och visst är det så att var tid har sin aktivitet. Det är ju en del av det roliga liksom en repris från när barnen var små. Så härligt att se fram mot resan. Ser här på bloggen att många varit och ska iväg till Thailand. Hur länge blir ni borta? När man tänker tillbaks i tiden så kan man konstatera att dessa länder kommit så mycket närmare nu. Förr åkte man till Europas turistorter nu är det helt annat
  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst har världen krympt, förr var det Kanarieöarna, åtminstone var det min första utlandsresa (bortsett från Finland då).

   Radera
 4. Tack söta du för din fina kommentar!!! Ja kärleken till barn o barnbarn är nog den största kärleken som finns!!!!!! Ser att även du har njutit av dina barnbarn, både med semlabak och annat!!!! Du ska till Thailand på semester!! !Underbart!!! Jag har själv aldrig varit där men får rapporter från Henrick, sonen, som är där på jobb!!!! Allt är vackert där, säger han!!!! Om vi inte hörs av innan dess så önskar jag dig en helt underbar semester !!!!! Stor kram /EvaMarie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli jätteskönt med värme, sol och bad. Vi åker först till Malaysia och därifrån vidare till Thailand. Kram till dig!

   Radera
 5. Välkommen hit till solen och värmen. Vi har knappt 3 veckor kvar. På tisdag åker vi tillbaka till Koh Samet och stannar där 5 dagar. Vi hittade där en liten fin strand och det kändes som om tiden stått stilla och vi kände att vi ville komma tillbaks. Ha det nu riktigt härligt på er resa,
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden går fort, jag tycker inte att det var särskilt länge sedan du åkte. Nu är det vår tur och det ska bli härligt när vi väl är framme.
   Kram till dig!

   Radera
 6. Åh - jag skulle så gärna följa med till solen.... Känns lite träligt nu med snö och kyla. Mätte snödjupet i lördags på gården: 1 meter - där inte vind och snöslunga fixat betydligt djupare täcke.
  Nåja - min tid kommer.....

  Förväntar mig många sköna bilder och berättelser från din resa. Den där ön - Koh Bulone har jag inte varit på. Ska bli intressant att höra dina åsikter om den!

  SvaraRadera
 7. En meter snö????Nu har det gått en vecka så den har väl decimerats till decimeter?
  Sköna bilder hoppas jag också på. Mannen har ju proffsutrustning så kniper det får jag väl låna.
  Rapporter från ön kommer bergis.

  SvaraRadera