måndag 5 september 2011

Det var det

Årets Tjejmil är avklarad trots dramatik på upploppet. Mina farhågor om förkylning besannades inte. Antingen var inget på gång eller så lyckades jag häva invasionen.
Däremot spökade min fot igen. Dumt och aningslöst föreslog jag ett Zumba-pass för dottern i onsdags. Jag ville så gärna ha ett konditionspass utan att springa och tyckte att Zumba skulle ju va grejen. Just ja, det var ju Zumba som gjorde att min fot pajade och jag fick ett ofrivilligt träningsuppehåll på flera månader. Det var inte roligt att konstatera min dumdristighets konsekvenser. Så sent som i fredags gick jag linkande genom livsmedelsaffären.
Liniment, bandage och beslutsamhet gjorde att jag ändå kunde springa loppet och det var en obeskrivlig lättnad när jag såg målgången. Inte loppets snabbaste tid men ändå.


Dotterns familj och maken med Hurry Hund gjorde oss som vanligt sällskap på Gärdet. Det är rena folkfesten med alla deltagande och sällskap. Vädret brukar nästan alltid vara det bästa med värmande sensommarsol och aldrig smakar ostkaka så gott som den som erbjuds efter loppet. Gott smakade också de svenska kräftorna som jag sett till att införskaffa att antingen fira med eller att ha som tröst vid hemkomsten.


För Hurry är denna dag en påfrestning av stora mått. Han har så mycket att göra, se på och lukta på. Det är tåg och tunnelbana, rulltrappor, folk och fä. Han brukar rasa ihop när vi kommer hem och så blev det även denna gång. Den här bilden har jag tagit med min Iphone och en app som heter Hipstamatic. Det är ganska kul att experimentera med olika filmer och blixtar.

Nu är vi tillbaka till vardagen och det får bli en stillsam vecka. Jag ska gå omkring i de närmaste omgivningarna, kolla svambeståndet och inandas den ljuva septemberdoften.


Ljuvliga luktärter som tyvärr måste stanna ute pga alla inhysingar.


14 kommentarer:

 1. Nu har du varit riktigt duktig! Grattis till genomfört lopp. Du få rara rädd om foten nu ett tag framöver så att den blir helt ok igen.

  Jag kan tänka mig att det blir många intryck förr Hurry. Sådana dagar behövs inte så mycket motion, vovvarna blir trötta ändå.

  SvaraRadera
 2. Vilken prestation - en hel mil...! Suveränt gjort! Och inte första gången heller ser jag. Det har jag aldrig fixat....

  Ett antal Vårrus har det blivit, alla utom det sista springandes. Mina fötter spökar för mig ibland - trots att jag inte testat Zumba. Håller mig helst till spinning och styrketräning under inomhusperioden.

  SvaraRadera
 3. Snart é dé freda´.......Grattis till springet.....

  SvaraRadera
 4. Vilken prestation att springa loppet trots besvär med foten. Hunden Hurry ser helt utmattad ut. September är en fin månad och jag hoppas att du får njuta i skog och trädgård. Kom just hem från körsången som började terminen ikväll, men jag kikade in på bloggarna som hastigast. Nu ska jag dricka en kopp té - jag är inte van att sjunga så halsen är ansträngd, men roligt var det.
  Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
 5. Tack Cici. Du kan lita på att jag ska ta det lugnt. Foten behöver det.

  SvaraRadera
 6. Beppan, har du spökfötter ska du definitivt inte testa Zumba, trots att det är det roligaste som finns enligt mig i alla fall. Spinning är inte min likör men styrketräning däremot. Får se vad det blir för aktiviteter här framöver.
  Jo, ett antal lopp har jag sprungit. Kul.

  SvaraRadera
 7. Tack Åsa. Jo, fredag närmar sig med stormsteg. Bra va?

  SvaraRadera
 8. Ja Kajsastina, det var litet tufft med en ond fot.
  Så härligt det låter med körsång. Det är egenvård på hög nivå tycker jag. Minns i november.....

  SvaraRadera
 9. Hejja Tjejjen!!!!
  Men vad tusan är zumba....eller vad det nu hette????
  Finns det i Norrland????

  SvaraRadera
 10. Jag säger Grattis till genomfört lopp. Det såg så härligt ut när alla gav sig iväg, men jag vet min begränsning så någon tjejmil blir det inte för mig. Jag är glad att jag kan gå halvmilspåret i min egen takt.
  Även jag säger - vad är zumba - kan vi få en förklaring. Fast jag kan ju googla
  Ta väl hand om foten så den kryar på sig
  Kram Viola

  SvaraRadera
 11. Inger, Zumba borde ha spridit sig norr om Dalälven. Det är en form av dansträning med inspiration från olika latinamerikanska danser och ibland undrar jag om inte lite afrikanska influenser finns. Grejen är helt enkelt att man ger sig hän och var och en dansar och rör sig på sitt sätt efter en ledare. För min del är det den optimala träningen. Roligt, härlig musik och stegkombinationer att bry sin hjärna med. Svetten lackar och alla har kul. Prova, om du har chansen.

  SvaraRadera
 12. Tack Viola. Visst var det härligt att komma iväg men halvmilspåret gående är inte fy skam det heller. Zumba har jag förklarat för Inger ovan, det kanske blir fylligare om du googlar. Men...kul är det. Jag undrar om det inte är en nutidens Hårga-variant. Jag skulle kunna fortsätta och dansa efter ledaren och musiken tills jag, kanske inte blev ett benrangerl. men nästan stupade.

  SvaraRadera
 13. Va duktig du är som sprungit!!!!! Luktärtorna är otroligt vackra......bland de vackraste blommor som finns!! Ha en trevlig helg!!Kram EvaMarie

  SvaraRadera
 14. Tack EvaMarie!
  Luktärtorna är min absoluta favoritblomma alla kategorier. Jag försår de små ärtorna på våren och ser fram emot blomning. Jag har ännu inte hittat den optimala sorten eller så ger jag inte plantorna rätt förutsättningar. I år var det riklig blomning men då kom rapsbaggen, abbans...men doften är kvar utomhus.

  SvaraRadera