söndag 22 januari 2012

Äntligen

Äntligen 1.
Så kom den då till sist. Snön. Den riktiga snön. Inte bara några fjuttflingor som yr i luften och lägger sig som ett damm på ishalkiga fläckar och ställer till förtret. Nej, nu talar vi om riktig snö. Stora, beständiga flingor och måtte det hålla i sig. Jag tycker nämligen att mina skidor gör sig bättre i spåret än i återlämningsskick i garaget. Det är snart februari och jag har inte packat upp vare sig skidor eller pjäxor ännu som jag köpte i oktober. Nu vill jag ut i spåret.


Hela familjen blev så till sig  av det fina vädret så vi byltade på oss och förflyttade oss snabbt ut på äventyr. Hurry blir yster som en rookie när han får springa i snön. Mindre kul är det ju när alla snöklumpar ska avlägsnas vid hemkomsten. Han kan bli rätt irriterad när han ska borstas men irriteras inte mindre av att ha dom kvar.

Äntligen 2.
Nu har jag äntligen beställt mig en ny kamera. Ingen avancerad och dyr kamera men en som borde passa mina behov och kunskaper. Det viktigaste för mig var att den skulle vara enkel, ha bra zoom, inte så känslig för ljusförhållanden och vara fickvänlig. Så, nu väntar jag  tålmodigt otåligt på leveransen.

24 kommentarer:

 1. Olala, nu går det att kommentera här också!

  Kul för er att få lite av den vita varan som i alla fall du längtat efter. Det är bara att hoppas att den ligger kvar ett tag också så att du hinner prova skidorna.

  Jag använder en karda för att karda sönder snöklumparna i hundpälsarna, funkar jättebra. Behövs bara när det är kramsnö och det är ju inte så ofta här hos oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cici, sååååå glad jag blir att det funkar med kommentarerna igen. Så konstigt att vissa kunnat kommentera men andra inte. Tack för alla tips om bloggfix. Vi använder också kardan, den känns mest skonsam.

   Radera
 2. Vad glad jag blir för er skull snö i lagom mängd är underbart. För att inte säga skidåkning med gnistrande vidder och rödrosiga kinder. Vilken vacker liten familjemedlem ni har. Det riktigt syns vad bus det blev i blicken.
  Det är toppen med egne smidig kamera. jag fick ju min i present av mina barn. jag använder den en del men att lägga ut bilderna i bloggen har det inte blivit så mycket. Skönt bara att veta att den finns när jag vill använda den
  Ha en fin vecka i snön
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har det också snöat. Det blev en promenad till närbutiken som hade billigt kaffe. Några grader kallt och knarr under fötterna. Underbart.

   Grattis till nya kameran.

   Radera
  2. Att hitta billigt kaffe i närbutiken, det är inte dumt. Ibland tror jag att man går över ån efter vatten men visst är det litet surt att upptäcka att vissa affärer är myyycket billigare på vissa varor.
   Tack för grattiset.

   Radera
  3. En Trevlig vecka till dig också Lisbeth. Jo, Hurry Hund är vacker!!! men mest livlig och busig och tyvärr ganska högljudd.

   Radera
 3. Skönt att få njuta av riktig vinter!! En tur i skidspåret är aldrig fel. Helst ska det vara soligt förstås. Och så ska man ha matsäck med varm choklad - och apelsiner... Mmmm

  Vovven verkar trivas också - är det en dvärgschnauzer?

  Från att ha varit nästan snölöst här så har vi fått massor av den vita varan på kort tid. Lär säkert vara meterdjupt - om inte mer. Behöver bli packat nu så det blir fina skidspår - eller skoterspår att gå i.

  Spännande med ny kamera! Ser fram emot många bilder :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en dvärgschnauzer. Skulle varit svart och var det under första året. Sedan blev det en grå gentleman. Skidor på isen med en apelsin i magväskan och så låååånga låååånga stavtag. Då finns det ingen anledning att klaga.
   Kameran ja, hoppas du inte har så stora förväntningar eftersom det ska till handlag också. Min dröm är bara just nu att den ska fungera hela vägen in i bloggen.

   Radera
 4. Svalkande bilder, här är det 26 grader och kl. är 18.01. Jag har inte kunnat kommentera oss dig på länge och jag säger som Cici olala.
  Det här med ny kamera har varit problem för mig.Jag är väl medveten att jag inte har lärt mig den ordentligt. Jag gillar min gamla och den tar hyfsade bilder. Nu skall jag väl få tid att sätta mig in i alla finesser i den nya.
  en vecka har gått av vår två-månaders-vistelse.
  Jag sitter på altanen och skriver vilket inte är bra för min rygg, men det är så ljuvligt.
  Roligt att få kontakt igen.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viola, du får hämta lite svalka från oss, men du har det inte dumt du heller. Vi har varit i Thailand de två senaste åren kring jultid och det var underbart skönt, varmt och vänligt.
   Hoppas att fortsättningen blir minst lika bra och att din rygg blir snällare mot dig.
   Kram

   Radera
 5. Säg den glädje som varar. Nästa gång jag gick in på din blogg kunde jag inte kommentera. Nu har jag upptäckt att om jag går in via google crom så fungerar det. Suck. Men det är bara din och en annan som jag inte lyckas kommentera på via min IE.

  SvaraRadera
 6. Tröttsamt, så tröttsamt. När kommer detta elände att lösas. Blogger gör förbättringar i ena änden och försämrar i andra. Har lagt till Google Chrome som webläsare enligt rekommendation men har ju också IE. Åsa Mitt Bloggförsök har också problem.

  SvaraRadera
 7. Jiiipiiiiii nu funkar det....peppar peppar

  SvaraRadera
 8. Måste skriva en gång till bara för att se om det funkar igen.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, du är ju ett datasnille!!! Hoppas det håller i sig. Nu är jag förstås nyfiken på vad du gjort.

   Radera
  2. Bara installerat Google C.

   Radera
 9. Jamenvisst verkar det fungera nu på alla bloggarna jag har på min lista. Super!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, super är vad det är. Så roligt att allt verkar OK med de mina också.

   Radera
  2. Men detta är nytt att svaren kommer direkt efter.....

   Radera
  3. Just det Åsa, och det var då eländet började. Men nu ligger det bakom oss och nu blir allt bara, bara bättre, eller hur?

   Radera
  4. Tack för i dag alltid lika mysigt....

   Radera
  5. Tack själv, gissa om det var lönehelg och många som behövde maaaat!
   Hemma nu och snart ska familjen få något på faten. Måste fixa klockan på bloggen ser jag, om jag nu kom ihåg hur man gjorde.

   Radera
 10. God kväll Ingabritt!
  Återvinning ligger ju i tiden nu, så jag brukar vrida och vända på saker och ting innan jag kastar eller lämnar det någonstans.
  Kylskåpet skinande rent och väldoftande!
  Jättefin bild på dig och vovven. Den skulle du förstora upp och göra en tavla av.
  Ska bli intressant att se vad du köpt för kamera. Jag väntar med spänning!
  Kram och ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kastade du sillpapperet? Jag trodde det skulle bli en getingfälla till sommaren eller ngt annat piffigt. Kameran är inte så storslagen men BÄTTRE!!! än den gamla reliken jag ärvde av maken (som tagit bilden på vovven och mig).
   Kram till tillbaks.

   Radera