måndag 9 januari 2012

Det ser bra ut

Det ser bra ut, ja det ser till och med riktigt bra ut sa han, kameramannen, sedan han dragit upp slangen ur min magsäck. Hur det kändes? Ja, förutom att det var skönt att bli befriad från den tillfälliga utrustningen i min magsäck så kändes det oerhört, alldeles fantastiskt bra att få ett sådant besked. Gastroskopi är ju varken smärtsamt eller långvarigt men kanske inget man direkt längtar till. Däremot är metoden oöverträffad när det gäller att diagnosticera sjukdomstillstånd. Jag har gjort undersökningen tidigare så jag visste vad som väntade.
Eftersom jag varit fastande sedan igår kväll och blivit bedövad i halsen fick jag vänta med frukost.
Nu är den intagen och förutom magknip av värsta slaget (lufttillförsel under ingreppet) så är livet gott.

Nu ska jag tillbaka till min husläkare för vidare diskussioner. Jag vet att jag har ett diafragmabråck.

Jag vet också hur jag ska sköta mig, vad jag ska göra och inte. Det är bara så svårt att komma ihåg restriktionerna under de perioder jag är besvärsfri. Inte lyfta, inte göra några som helst övningar där magen är involverad (vet inte om jag får skratta faktiskt), inte äta sent, inte äta stora måltider mm mm. När jag har obehag då sköter jag mig prickfritt men så fort jag mår bättre, då är det glömt.


Nu är det slutpratat om min mage för denna gång. Nu ska jag till barnbarnen som har ett par dar kvar av jullovet och i morgon då åker vi minsann till Stockholm och Moderna Museet för att titta på Monet bl a.
En skön vecka till er alla.

9 kommentarer:

 1. Och hur blir det då med vår Sigtuna träff.....inte äta mycket inte skratta inte inte inte....nåja vi får väl prata om något sorgligt. Ska till Furuvik för att vovvarna ska få träffa någon galant dam i morron. Kram så länge.

  SvaraRadera
 2. Härligt att få tillbringa lite tid med barnbarnen dom är som balsam för kropp och själ. Jag var och såg utställningen när jag var i Stockholm i höstas. Spännande att höra vad tycker. Jag blev en erfarenhet rikare men jag säger inte än på vilket vis. så skönt att den är gjord nu undersökningen. Känner så väl igen det du beskriver om perioder när man mår bra. Jag har kommit fram till att jag lever fullt ut dom perioderna så får jag ta det andra när det kommer.
  Ha nu några bra dagar
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det låter inget vidare att ha den där åkomman, inte heller att få gastroskopi. Men jag har aldrig provat så det är bara ett antagande. Desto bättre då att det såg bra ut nere i maggen.

  SvaraRadera
 4. Jag har också ett diafragmabråck och är numera ganska besvärsfri. Jag äter Omeprazol som hjälper bra. Jag gissar att jag lyft sönder mig under de åren jag jobbade med att lyfta tunga fruktlådor och liknande. Gastroskopi är det värsta som finns. Numer bedövar man tydligen men när jag gjorde min undersökning så fick man ingen bedövning. Jag ska bespara mig ifrån att berätta hur det gick.....:-)

  Jag är helt övertygad om att du kan skratta både gott och länge. Däremot är ju inte fet mat någon höjdare. Inte för mycket av det goda i alla fall. Kram

  SvaraRadera
 5. Åsa, jag chansar att det funkar att skratta.

  Lisbeth, nu blir jag nyfiken på utställningen. Du har så rätt i att det är viktigt att ta vara på och njuta av de besvärsfria perioderna.

  Cici, diafragmabråck är relativt vanligt men inte alla får besvär. Gastroskopi är inte så obehagligt som det låter - tycker jag i alla fall.

  Inger, X X X och varma tankar till dig!

  Cicki, jag har har tidigare haft Omeprazol och sedan ett par år Nexium. Hjälper bara delvis tyvärr. Som jag skrev här ovan tycker jag inte att gastroskopi är något att ängslas över, men jag vet att inte alla tycker det. Bedövning i form av en spraypuff i halsen underlättade säkert slangens nedförande.
  Och skratta kan jag ju inte sluta med och inte heller bruna bönor och fläsk och surströmming med lök och kålpudding och palt med mycket smör och grillade revbenspjäll och och och. Och inte kan jag sluta med zumba och inte kan jag sluta med gymet och inte kan jag sluta med jogging och och. Ja, jag får väl skylla mig själv om jag har ont då.

  SvaraRadera
 6. Det är jobbigt att inte få vara riktigt frisk och ibland få välja saker man vill göra och ta konsekvensen att må sämre.
  Jag satte mig en stund vid datorn. Jag har hela förmiddagen "plockat" fram saker som jag tror vi behöver. 2 månader är lång tid, men vi bor ju inte i djungeln - det finns affärer.
  Har du gissat var vi ska resa?
  Hoppas du får fint i Stockholm.
  Jag hör av mig från ett varmare land.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 7. Skönt att undersökningen är över och att du fick ett positivt besked! Men så var det det där med alla inten... Kanske en priolista??
  Barnbarn, Stockholm och Monet verkar vara bra medicin!
  Ha det gott!
  :-)

  SvaraRadera
 8. Viola, visst har jag gissat. Jag gissade Thailand eftersom ni behövde visum och det måste man ju ha för en så lång vistelse. Oavsett resmål, att komma ut och fläkta på kolten är ju så livgivande. En riktigt trevlig resa önskar jag er.

  Beppan, jo jag måste ju ta konsekvenserna av denna insikt. Prio ett för mig är ju aktivitet och efter aktiviteter följer behov av att fylla på depåerna. Jag måste hitta aktiviteter som inte frestar på och likaledes med maten. Jaha ja.

  SvaraRadera