fredag 13 maj 2011

Det rullar på

Inte springa, inte jympa och framför allt inte zumba. Men cykla kan jag göra. Nu är penicillinkuren avslutad och foten ganska OK. Så då tar jag mig en cykeltur på byn. Min trogna gamla Skeppshult tar mig runt och jag noterar glupskt allt vad som hänt omkring mig. Kabbelekan blommar längs Storåns kanter.

Lunchmaten är på plats. Måste bara förse mig med handskar. Dom är inte så gulliga som dom ser ut.

Slånbärsbuskarna står i blom. Hoppas på bättre skörd än de senaste åren. Vet inte riktigt varför de attraktiva bären uteblivit de senaste åren. Saften blir gudomlig och likören, ja den ..... Ni förstår säkert själva.
Här samsas blommande hägg och slån med en försiktig rönnblomning i vardande. Det går åt helskotta för snabbt i år med all blomning.
En skön cykeltur har jag fått och jag rullar hem nöjd och glad. Nu ska jag bara stretcha de ovana cykelmusklerna.

Så där ja, nu känns det bättre. Trevlig helg till alla där  ute.

6 kommentarer:

 1. Men va har du gjort i foten kära SYSTER? Och du som ska ha barnbarnbesök till veckan?

  SvaraRadera
 2. Då får jag hoppas på en snar bättring så att du kan använda båda fötterna igen. Damen på nedersta bilden är verkligen skön! Såg att kabbelekan var på gång här i byn också och brännässlorna har vi gott om. Slånbär lyser däremot med sin frånvaro.

  SvaraRadera
 3. Spik i foten Åsa, har du glömt det? Det kommer inte att hindra mig från att ha lintottebesök. Vi ska göra en massa saker har jag tänkt.

  SvaraRadera
 4. Tack för den bättringsönskan Cici. Jag hoppas också att snart ha två dugliga fötter. Om inte, ja då får jag hoppa fram. Slån växer väl inte där uppe vad jag kan minnas har jag inte heller sett den ovanför upplandstrakterna.

  SvaraRadera
 5. Härligt att du kan cykla. Jag saknar det. Efter min knäoperation är jag stel och har lagt av cyklandet.Men jag kan gå både uppför och nedför. Det blev några mil i Österrike.
  Jag älskar nässelsoppa men inte att plocka dem.
  Som tur är har jag vänner som bjuder på soppan.
  Vad kul stretchs-tant. Står hon där och påminner dig?
  Kram Viola

  SvaraRadera
 6. Viola, jag gillar att cykla men att vandra och springa är snäppet roligare. Att vandra i Österrike måste vara en underbar upplevelse.

  SvaraRadera