fredag 6 april 2012

Far och flyg

eller nåt i den vägen. Fåglar idag.
Vår andra dag i KL skulle vi besöka världens största fågelpark med fritt flygande fåglar. Så presenteras i alla fall parken.

Parken ligger en liten bit från stadskärnan men en billig taxi tog oss dit, tryggt och säkert.

Otroligt varmt och idag faktiskt inte många "svalkande" moln att ta sikte på. Det blev till att i stället spana in vattenhålen i form av kiosker och serveringar.

Ja, för fågel- och fotoentusiaster var detta så nära paradiset man kunde komma.

Vårt sällskaps manliga duo var knappt kontaktbara där de for fram i jakten på oförglömliga bilder. Det ena objektivet var längre än det andra och det skruvades och micklades, vinklades och stods i. Söta svägerskan hade mobiltelefon och jag min lilla Ixus förutom telefonen.

Jag knäppte och knäppte och trodde nog att att det skulle bli bra nog till mig. Och, jo. Jag tycker jag fått en hel del bilder med hyfsad skärpa men som jag förstått är dessa flaxande objekt inte de lättaste att få att fastna på bild.


En åskådlig karta över parken fick vi vid entrén. Ganska snart insåg vi att det gällde att fokusera, vi skulle varken orka eller hinna allt. Fjärilsparken som låg i närheten valde vi också bort. Så vi började vår vandring genom parken i sakta mak.

Mängder av påfåglar strosade kring och fjädrade sig. Alla var inte så vackra som det här exemplaret men fjädrade sig, det gjorde dom ändå. Nu har mina bloggkunskaper strandat. Försöker kommentera till bilderna men markören rör sig inte så här nedan får bilderna tala för sig själva. Kanske lika bra. Hoppas på bättre tur i nästa inlägg.Ville gärna avsluta med en vacker blomma men den har placerat sig på egen hand.
                                                                                                  

8 kommentarer:

 1. Jättefina bilder. Jag har alltid varit fascinerad över vilka vackra klara färger fåglarna har. Där kan man tala om mångfald.
  Ha en fin fortsättning på påsken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta Lisbeth. Ja du skulle bara se vilken variation det var bland fåglarna, färg, form och utseende. Jag tror jag har ett 30-tal olika arter i min kamera.
   Fin fortsättning för dig med de!

   Radera
 2. Vilka fågel,blom och självporträtt bilder du levererar. Förstår att ni har haft en underbar semester. Våra utfärder har varit till Uppsala ca 4 gånger den sista tiden. Opererade ju foten en sista gång i onsdax.....så man är lite ofärdig just nu. Får belasta foten men inte gå långa sträckor. God fortsättning på påsken. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men Åsa, vad är det jag läser. Nu mejlar jag dig för annars blir det här för långt.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt fina bilder kära hustru, jag är riktigt imponerad, trots att jag redan vet att Du är en lysande fotograf.

   Radera
 4. Praktfulla färgvariationer har dessa exotiska fåglar. Du har verkligen fångat dem på fotot. Dessutom ser du själv mycket avslappnad och trevlig ut på fotot.
  Ha ett bra veckoslut!
  kram

  SvaraRadera