lördag 17 juli 2010

Absolut hund

Klockan är 11 och vi har 29,5 grader i skuggan. Hurry Hund snurrar runt i huset för att hitta svala platser, ingen svalka någonstans. Han dåsar och flåsar. Han är olycklig, väldigt olycklig faktiskt. Funderar gör vi på olika lösningar. Vattenslangen gillar han inte. Kanske linda in honom i blöta handdukar? Nej, vi får ta till storsläggan. Vi får åka på hundbadet och maxa det hela. Bad och svalka och hundumgänge. Så får det bli. Bättre kan dagen inte brukas!

Redan i bilen har Hurry fått kyla ner sig så han klarar galant att nosa och kissa sig fram på stigen ner till vattnet. Av med halsband och fästinghalsbandet och Hurry och husse går raka vägen i vattnet. Hög svansföring hos både herre och hund.

På badet är de allra flesta hundarna lösa. Dom springer i och ur vattnet, över filtar och matsäckskorgar, ruskar av sig där dom behagar. En och annan dusch får man räkna med och sällskap till maten behöver man inte sakna.

Nyanlända hundar tas emot med ett unisont skall och sedvanlig hälsningsceremoni.

Här är en som sällan sågs på land. Jag förstår honom helt och fullt. Tänk att få vistas i sitt rätta element.

Hurry har hittat en kompis och måste naturligtvis kolla läget. Det är jätteskönt här för oss som har en hund med så utpräglat handhundsbeteende och vaktande hund. Här finns inget revir att bevaka eller vakta. Han inser på en gång att det är kört.

Nej hoppsan, här är visst Golden uppe på torra land men färdriktningen är klar.

Nu flocken, nu kan vi åka hem. Jag är sval och skön och kommer att njuta lördageftermiddagen efter en skön vistelse i paradiset.

Dagens rätt: Ibland måste man bara kyla ned sig

6 kommentarer:

 1. Oh va härligt.....varför har vi inget hundbad i närheten....vet inte ens om mina vovvar skulle våga blöta tassarna.

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé med ett hundbad som inte bara är en snutt överbliven strand bakom och bortom. Skylt och allt! Härligt för Harry.

  Jag brukar ju gå till vår lilla badsjö, men ibland stoppar jag faktiskt ner dom i en badbalja och öser vatten över dom, med eller mot deras vilja. Huvud, mage och tassar är viktigast.

  SvaraRadera
 3. Cici, vi ska investera i en liten badbalja. Det får duga mellan varven. Vårt hundbad är verkligen det bästa man kan önska. Det är utrustat med bord och bänkar, soptunnor och grillplats.

  SvaraRadera
 4. Åsa, du får prova. Vår ras är ju inte direkt badvilliga. Jag tror Hurry fick smak för bad när han var valp och vi kastade ut favoritbollen i vattnet och han hämtade.

  SvaraRadera
 5. Blöt hund luktar illa....blöta hundar luktar ännu sämre...men bra att de små rackarna får blöta sin päls .....

  SvaraRadera