tisdag 20 juli 2010

Någonstans......

.....i denna päls som tillhör Hurry, har det suttit ett äckligt, vidrigt litet kryp. Samtidigt som det parasiterat på Hurry har det överfört smitta, Borrelia. Det var alltså Borrelia. Igår kväll var Husse och Hurry hos veterinären från 17.30-22.00. Det var en hungrig och trött husse och en avslagen hund som kom hem. Hurry hade blivit undersökt från topp till tå, klämd och besiktigad.

Husse hade uttryckt misstanke om Borrelia men det ifrågasatte man. Det var till och med en veterinär som var av åsikten att hundar inte kunde få besvär av den typen. När sedan Hurry skulle sövas för att få sina analsäckar tömda, ringde maken hem och jag blev förtvivlad för att man inte ville testa för Borrelia. Maken tog ny fart och bad om test när Hurry ändå var sövd och då gjorde dom honom till viljes. Positivt resultat. Man kan inte säga hur länge han haft infektionen men någonstans tror jag att alla de möjliga och omöjliga diagnoser han haft sedan i våras är att hänföra till Borrelia-infektionen. Usch, det känns trist och tråkigt och kanske har han helt i onödan blivit röntgad och sövd och sövd och röntgad.
Nu ska han äta antibiotikum i 30 dagar till att börja med och vi har fått gott hopp om att han ska bli helt återställd. Vi vill ju tro det.

Dagens rätt: Trägen vinner

8 kommentarer:

 1. Har skrivit i ditt tidigare inlägg som sitter på fel sida......

  SvaraRadera
 2. Vilken tur för Hurry att han har en sån envis matte! Nu ska han nog snart repa sig och bli som förr i tiden.

  SvaraRadera
 3. Stackars Hurry och även stackars er....men nu ska du se att det ordnar sig!

  SvaraRadera
 4. Cici, visst är det bra med envishet ibland.

  SvaraRadera
 5. Inger, jag är jätteglad att vi nu har chans till en avslutning på plågsamma och kostsamma veterinärbesök åtminstone för den här åkomman. Tänk om man testat tidigare, vilka besparingar för alla!

  SvaraRadera
 6. Stackars lille Hurry! Men denna kuren kommer säkert att göra susen! Hoppas allt är bra med er annars, ses vi kanske i Skåne-land snart?
  Kramis,
  /Carina

  SvaraRadera
 7. Jag har själv en liten hund som just nu ligger och lider..får penicillin och antiinflammatoriskt smärtstillande medel. Undrar så-hur har det gått för din hund?
  Gunilla

  SvaraRadera