torsdag 15 juli 2010

Konstrunda

En julivecka varje år är det konstrunda på Gräsö. Då kan man åka runt ön och titta på konst och konsthantverk av skilda slag. Makens barndomskompis och gode vän Dennis Persson är en av utställarna. Det blir ett trevligt utflyktsmål att göra denna runda och besöka honom där. Här kommer färjan som ska ta oss från Öregrund över till Gräsö.

Lunch i Öregrunds hamn är alltid välsmakande. Det finns många ställen att välja på, men detta, Slupen, är vårt favvohäng.

Här ett smakprov på Dennis konst. Han målar med blandtekniker och ofta väldigt abstrakt och i mörka färger. Detta fönster blev jag ganska förtjust i. Röd prick, tyvärr.

Hans fågelskulpturer hade som tidigare år strykande åtgång. Första dagens första timmar hade han sålt alla utom två. Synd, jag skulle så gärna önskat mig en till som sällskap till min Fjonk. Här hänger ett axplock på en kalkad vägg i logen som tjänar som utställningslokal.

Alla skulpturer görs av återvunnet material. Kropparna är alltid av drivträbitar han hittar på stranden.

Fjädrar plockar han varhelst han hittar sådana.

Det här var min favorit av dom vägghängda. Han gör även fåglar som kan hänga och fågelmobiler. Alla har sina uttryck, en del är skälmska, en del är blyga, en del ser överlägsna ut. Jag gillar dom väldigt mycket.

Dagens rätt: Bättre en fågel på väggen än tio i handen.

4 kommentarer:

 1. Hej


  Fasen vad tuffa skulpturer....kan man köpa dessa och var i så fall?

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också dom där fåglarna. Fulsnygga skulle jag vilja kalla dom, och personliga.

  SvaraRadera
 3. Hej Skånegrabben, kul att du hittat mig. Visst är skulpturerna underbara. Dennis har en hemsida,
  www.dennispersson.weebly.com. Där kan du hitta fler grejor. Man kan köpa hans alster via Studio XX, Industrigatan 20 B i Malmö men jag tror också att han kan skicka om man kontaktar honom.

  SvaraRadera
 4. Cici, visst har dom karaktär, dom rackarna!

  SvaraRadera