måndag 2 augusti 2010

Tillbaka

Nu är vi tillbaka från vår skånetripp. Malmö med omgivningar har verkligen mycket att erbjuda för alla sinnen. Nationaldrycken har här nere sin speciella smak tycker jag. Har länge misstänkt att det mörkrostade kaffet är en nödvändighet för att dölja en dålig smak på vattnet. Kaffet blir gott i alla fall.
Detta gamla och vackra träd kan man hitta i parken mitt emot Malmö Stadsteater. Det är alltid lika välklippt.

Långt borta och nära. I Smygehuk får man reda på var man avståndsmässigt befinner sig i förhållande till olika metropoler

och man kan avnjuta en sillamacka med dryck på en av flera uteserveringar. Mums, säger jag bara.

Halvvägs upp i Turning Torso kan man njuta av denna utsikt

eller denna stolthet, Öresundsbron.

I ett växthus vid en av många vattenhål, Katrinetorp, hittade jag detta vackra stilleben. Ett gäng lerkrukor, vackert åldrade och i skön harmoni.

Tar man en tur med kanalbåten Rundan, får man bese många av Malmös kända byggnader. Börshuset, Turning Torso, flera kyrkor och Malmös fängelse för lösaktiga kvinnor. Sådana finns inte längre i Malmö. Kvinnofängelser alltså.

Intressanta möten gör man också i kanalerna. En del trampar sig fram och andra simmar.

Hemma väntade oss en glad hund som bara blir piggare och piggare. Vi har också hunnit med ett trevligt kalas och ätit årets första kräftor. Det var troligen snarare fjolårets. Inte särskilt goda, hårt skal och rätt smaklösa. Maken fick muntra upp tilldragelsen och med lyckat resultat. Snart får vi prova årets.

Dagens rätt: Den som väntar på något gott....

Dagens rätt:

8 kommentarer:

 1. Välkommen hem. Det är trevligy med lite utflykter. Zoegas kaffe är en riktig skånedryck. När mina föräldrar besökte oss, hade de alltid Zoegas kaffe med sig - något annat gick inte att dricka. De klagade att de inte smakade som hemma och jag tror att det beror på vattnet - kalk, järn eller något annat i vattnet i Skåne. Vi ska på kräftkalas på lördag, då brukar vi bli bjudna på kräfter fångade i Hjälmaren.
  Jag skulle egentligen vara på landet i min Polar idag men det har regnat hela dagen så det blir framskjutet till i morgon, det lovas bättre väder. Vad skönt att Hurry blivit piggare och jag tycker det är anmärkningsvärt att en veterinär säger att hundar inte kan få borrelia.
  Ha det så bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder ......ringer .....pratat med Kicki....Gó natt!

  SvaraRadera
 3. Zoega är ett gott kaffe....
  Visst är det kul med en munter Make!!!

  SvaraRadera
 4. Tack för det Viola! Inget är som svenska kräftor, de från Hjälmaren har jag aldrig provat men annars har jag nog ätit mig runt Sverige. Jag ska skriva till Agria och kommmentera våra turer kring Hurry. Så här får det ju inte gå till, plågsamt och kostsamt.

  SvaraRadera
 5. Åsa, tack till dig också. Jag mailar dig.

  SvaraRadera
 6. Inger, en munter make är värd sin vikt i guld. En tråkmåns hade jag aldrig klarat.

  SvaraRadera
 7. Att du vågade dig upp i den där vridnabyggnaden, det hade inte jag gjort! Vi bodde ett par år på tolvte våningen och när det blev en kraftig storm kunde vi känna hur huset svajade. Hur ska det då inte kännas högst upp i Turning Torso när höststormarna drar in från havet.

  Han verkar inte bara lustig din man utan klädmedveten också. Väljer färg på tröjan efter matens nyanser.

  SvaraRadera
 8. Jag är oftast orädd, tänkte inte ens på att det kunde vara något annat än fantastiskt.
  Jo Cici, naturligtvis klär sig maken efter vad som serveras, du skulle se hur grann han är till pölsan.

  SvaraRadera