lördag 7 augusti 2010

Veckan som gått

En skön, variationsrik och avkopplande vecka i hemmets hägn, det är vad vi haft på Solhem. Hurry the dog, ja han har blivit så pigg så vi nästan lyckas glömma att han varit annorlunda. Han pockar på lek och uppmärksamhet, trakasserar grannarna och tigger godsaker. Ja, kort sagt, han är tillbaka på banan. Bilden ovan kanske motsäger det hela, men har man inte rätt att gäspa litet på morgonkulan i väntan på husse som ska ta sig upp ur sängvärmen? Just det.

Tillökning i matfatet har vi fått. Helt plötsligt ser vi dubbelt och får utöka ransonen och Hurry får skälla dubbelt så mycket på inkräktarna.


Bråda dagar i skördetid. De första exemplaren av Stolt fjällskivling har siktats på tomten och smörsopparna lyser i gräset bakom huset. Trestjärning omelett på G. Våra röda vinbär har fåglarna mumsat upp men de svarta finns i mängd och ska plockas, de lever på övertid vid det här laget. Idag tog jag jag en blåbärspromenad och kom hem med 6 liter som snabbt, nåja, kanske inte så snabbt, rensades med den här brickan. Välsignade mojäng. Nu ligger bären i frysen, förutom dom som blev till en god smulpaj med pumpafrön. Och pajen, ja den har vi matat valkarna med.

Bråda dagar blir det också för att hämta igen sommarens lättja på träningsfronten. Det är bara en månad kvar till Tjejmilen så nu gäller det att ligga i, eller rättare sagt på, vägarna. Jag gör nog som jag brukar, börjar om - på måndag!

Dagens rätt: I morgon är en annan dag

4 kommentarer:

 1. Oj oj oj va blåbär du plockat.....hur känns det i ryggen?

  SvaraRadera
 2. Ryggen är helt OK, jag har ju inte så långt ner till backen. Jag ska nog ut i bärskogen igen.

  SvaraRadera
 3. Här poppar det upp nu överallt, så nu kan svampälskarna börja packa korgen och dra ut i markerna.

  Blåbären står och väntar, så jag måste nog ge mig ut snart, men det har varit alldeles för varmt i veckan och alldeles för mycket mygg.

  Så himla skönt att Hurry är piggelin igen!

  SvaraRadera
 4. Nu stundar ljuvliga tider...har plockat lite (med betoning på lite) blåbär men mer ska det bli. Svamparna har också poppat upp som de svampar de är...Roligt, roligt!

  SvaraRadera