söndag 5 juni 2011

Häng med

Farmor, du ska få följa med på Tippen! utropade den äldre av lintottebröderna en eftermiddag för något år sedan när jag besökte sonen med familj. Glädjen över utflykten och erbjudandet var inte att missta sig på. Naturligtvis blev även farmor glad. Inte alla dagar man får sådana offerter. Sopstationen är ju rena äventyrslandet!


Lördag i Laggahemmet och frukosten är snart förpassad till minnets arkiv. Idag ska vi också försöka göra oss av med en del av under vintern hopsamlat skräp.  Besök på återvinningscentralen med andra ord. Lastar och lastar och kånkar och bär.

Full aktivitet råder på platsen och vi verkar vara många som samlat på oss. Allt är välordnat och skyltar visar var saker och ting ska dumpas. Man får bara kasta, inte plocka på sig.  Uniformerad personal övervakar det hela så inga övertramp görs.

Långa rader av ståtliga, en gång moderna och funktionella, vitvaror kantar utfarten. Vitvaror som en gång i tiden var avocadogröna, röda, blå och nu senast rostfria. Lika fullt vitvaror.


Medan maken tömmer det sista sitter jag och funderar över min barndoms återvinning. Tidningar och pantflaskor kunde man ta på cykeln och åka till SkrotAndersson på Norrböle. En fullastad cykel kunde kanske ge 50-75 öre. Räckte precis till en biobiljett. En granntant samlade och sålde "stickylle". Vad exakt det var och hur det återvanns vet jag inte. Minns bara begreppet stickylle.

För att återfå ett mått av balans åker vi vidare till shoppingmeckat Fullerö Handel. Oändliga kvadratmeter med inrednings- och trädgårdsprodukter. Vi har pratat om något som "porlar" till trädgården och var sugna på en liten inventering av marknaden.

Helt vanliga blommor och trädgårdsväxter och en och annan mindre vanlig

Dekorationer i mängderoch därtill mängder av prylar, helt nödvändiga för förvaringsändamål.

Nej, vi behövde ingenting idag och snart kommer kanske regnet med porl genom stuprännan. Billigt och bra.

4 kommentarer:

 1. Snälla barbarn som låter farmor få följa med på så spännande utflykter.
  Jag måste erkänna att jag aldrig någonsin varit på en dylik plats. Här kan vi ställa ut grovsopor två gånger om året så kommer dom och hämtar. Mycket förnämligt anser jag.

  SvaraRadera
 2. I Bålstas sopstation har vi ett hus "Återvinning" där får man lämna hela saker som man tröttnat på och om man hittar en sak som man vill ha så tar man den hem i stället. Har hittat många roliga saker där som inte fanns i hemmet. Åsa Ö.

  SvaraRadera
 3. Ja du Cici, det kallar jag service, det. Men annat, tidningar, glas, förpackningar osv. Spar ni det halvårsvis? Nu måste du redogöra.

  SvaraRadera
 4. Åsa, det är väl ngt liknande som står på skylten. Om du klickar så blir bilden större och texten läsbar. Vi får inte ta något utan om vi ser något vi vill köpa hänvisas vi till en annan plats.

  SvaraRadera