torsdag 30 juni 2011

Jag tänker

En tidig joggingtur innan värmen blir alltför påtaglig. Det gick bra och jag känner mig glad över att foten bär.
Sitter och samlar mig inför dagens fortsatta eskapader. Läser tidningarna på nätet och ser att Svenskt Näringsliv anser att studiestödet till humaniora och konst bör minskas. Dessa utbildningar kallas slöutbildningar och ger inte samma möjligheter till försörjning som andra och bidrar därmed inte lika mycket till sammhällsnyttan.
Hm. Jaha, tänker jag. Hur tänker man då? Jo, kanske vet jag,  men just nu och här blev jag trött och kanske litet orolig. Orolig när jag tänker på kommande generationers krav på att passa in i vad Svenskt Näringsliv menar med samhällsnytta. Det är tuffa förväntningar på lärande och kunskaper för framtiden men det har det kanske varit  i fler generationer bakåt fast då kanske man även inkluderade praktiska kunskaper i större utsträckning.
Häromdagen läste jag en klok förälders syn på tidigt lärande. Om barnen lärde sig orden hej, tack och förlåt så hade barnen senare i livet mycket gratis. Det ligger en hel del i det tycker jag.

2 kommentarer:

 1. Jag tycker att alla ska få chansen att studera vad de vill och Svensk Näringsliv får väl se till att yrkena de syftar på är så attraktiva så ungdomar studerar och "passar in".
  Jag har upplevt att många ungdomar inte lärt sig att säga tack. Det är kanske en självklarhet att få presenter och pengar - jag är väl gammaldags.
  Ha en trevlig och bra helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Campar vid foten av Åreskutan....vi var upp på toppen med cabinbanan i dag.Åsa Ö.

  SvaraRadera