torsdag 2 juni 2011

Tingen är emot mig

Ja, det känns som om tekniken runt mig vill mig illa. Eller kanske har något att säga mig. Datorn lägger av 2-3 ggr/dag. Skärmen blir blå och en hotfull text talar om att nu är det nära till crash dump. Den ångrar sig i sista stund och startar om och så ska allt köras på nytt och ca 5-10 tar proceduren. Så är det kameran. Visserligen gammal och ärvd av maken som bytt upp sig ett antal gånger efter denna. Ja, den duger att trycka fram en och annan bild men nu, vet ni vad som hänt. Nu kan inte datorn läsa in de arma bilderna. Jag trycker och bankar, knäpper och rattar, drar ut kablar och sätter i kablar. Obevekligt och utan förbarmande vägrar bilderna vandra in genom kabeln. Ja och som lök på laxen eller vad, så är ju Blogger som den är. Oftast en källa till förtret. Jag ska ta mig en funderare tror jag. Ska jag bita ihop och köra upp axlarna eller? Jag börjar med att byta perspektiv och ser om det ger mig någon ledtråd.

6 kommentarer:

 1. Kristi Himmelsfärd går i solen och blåstens tecken. Hämtade Annika vid pendeltåget, körde henne till en bekant som jag utan att se den bad att få köpa hennes soffa som hon ville skänka till Lilla Hagalund men där var den för stor för.....Annika blev helförtjust och köpte den på stående fot. Hem till pappa som fick hyra ett släp och hämtade soffan som nu är på väg till hennes torp i Haknäs. Där byggnationen av ett utegolv är nya projektet. Kram Åsa Ö.

  SvaraRadera
 2. Apparaterna man köper nu för tiden är inte gjorda för att hålla någon längre tid, det är meningen att man ska köpa nytt minst vart fjärde år.
  Att Blogger är som det är kan man däremot ha sina funderingar över. Nu börjar det snart likna skandal att det får hålla på så länge utan att dom fixat till det!

  SvaraRadera
 3. Ja ibland händer det saker. Jag kan inte föra över bilder från min telefon, men eftersom det fungerar med usb-minnet med min backup, så har jag efter flera timmars försök och telefonsamtal luskat ut att det är kabeln det är fel på.Annars tycker jag Blogger funkar bra jämfört med Bloggspace, där man inte kan göra någonting ibland, framförallt kommenterandet är åt skogen.
  ha en skön helg i alla fall

  SvaraRadera
 4. Är du fortfarande anonym Åsa? Varför funkar det inte undrar man ju. Så Annika donar fortfarande med torpet. Det kommer säkert att bli jättefint där.

  SvaraRadera
 5. Nej, Cici, så är det nog. Vi ska köpa nytt och uppdatera och uppgradera oss hela tiden.

  SvaraRadera
 6. Kajsastina, du verkar ha mer koll på tekniken än vad jag har. Jag vill att allt ska fungera av sig själv. Har varken intresse eller tålamod, tyvärr.
  Alltså, gode Gud, ge mig tålamod NU!

  SvaraRadera