torsdag 22 juli 2010

Inhysingen

Vår inhysing under altangolvet kommer oftast ut mot kvällningen. Hurry har fått låna ut en vattenskål och får dela med sig av maten. Vi blöter upp fodret i vatten så att kotten även får vätska i den formen. Innan jag går och lägger mig brukar jag kolla om han varit i matfatet och oftast inte. På morgonen är det ju spännande värre att se. Jo, han har ätit nattamat. Så brukar det pågå, men i går eftermiddag när dottern med familj var hos oss så kom han spatserande över gräsmattan. Hurry skällde och larmade naturligtvis men kotten bara burrade upp sig. Vi misstänkte att hunger och törst hade lockat fram honom så det blev till att snabbt plocka fram mat och eftersom vätskan inte hunnit tränga in så knaprade han i sig maten och slickade upp vattnet. Allt gick i ett fasligt tempo.

Hela måltiden intogs under överinseende av Hurry och naturligtvis vi vuxna och barn. Det är ju något speciellt med igelkottarna, hörrni, visst är det?

Dagens rätt: Robin Hood rules

9 kommentarer:

 1. Jo, dom är fulla med loppor!

  SvaraRadera
 2. Just de´Cici....dom vill vi inte ha på våra hundar. Kommer dom in på vår tomt tar jag en skyffel och lyfter in dom på grannens tomt(utan att han ser det förståss).

  SvaraRadera
 3. Ha ha Åsa, du ser då till att skaffa dig motion du. Hej och hå, skyffla på.

  SvaraRadera
 4. Jaha du man gör så gott man kan.....i morron freda´blir det Göta Kanal (ej bio). Klockan ringer 5 i morron bitti. GÄÄÄsp!

  SvaraRadera
 5. Cici, visst kan de bära med sig olustingar men dom är ju inte så attraktiva för åtminstone vår hund. Värre tycker jag att alla döda fåglar och sorkar är.

  SvaraRadera
 6. Åsa, mellan vilka slussar? Och med vilken av båtarna. Du vet vi har ju bott vid kanelen, jag menar kanalen, nästan.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är fint att ha en liten inneboende hos sig. Det där med loppor - stämmer det? Det här med borrelia verkar både läkare och veterinärer ta alldeles för lätt på. Bra att Hurry fick behandling.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 8. Ja Viola, visst är det så att igelkottorna kan hysa loppor, den s k igelkottloppan som kan spridas till både hundar och människor. Jag har aldrig hört någon blivit närmare drabbad. Vår hund håller sig alltid på behörigt avstånd och så även vi.
  Borrelian är tydligen alldeles för lätt att missa. Så vanligt det nu är med krypet tycker man ju att det skulle vara obligatoriskt med test vid ospecifika symtom.

  SvaraRadera
 9. Igelkottar skiter nåt alldeles hemskt... jag tycker nog att dom är lite läbbiga. Man kan ju lägga ut en rotborste istället...eller???

  SvaraRadera