söndag 18 april 2010

Dojs


Sitter fortfarande och räknar dagskassan efter loppisen. Funderar på vad jag ska köpa. Hus i Vaxholm? Nice? Toscana? Alternativen finns men då måste jag ju skjuta till litet av pensionspengarna så det får bli som jag först tänkte. En flaska äkta skumpa. Det får det bli. Kul var det i alla fall med denna nya erfarenhet. Kanske blir det fler gånger när överflödet blir outhärdligt.

Sitter och eftersvettas efter en runda längs Lagga. Inget är som byvägarna om våren. Det är så skönt att kunna ta på sig skorna och precis springa rakt ut. Just denna årstid är min absoluta favorit. Just innan det börjar grönska. Lövträdens knoppar, ffa sälgens, ter sig nästan litet violettgråa, ett och annat grönt strå sticker upp i allt det gråmultsmutsiga. Allt är så löftesrikt och hoppfullt. Tänk så mycket underbart som ligger framför oss, förhoppningsvis.

Innan jag duschar ska jag snöra mina nya joggingdojs som jag köpte i julas i Thailand. Innan vi åkte satt jag på nätet och kollade märken och priser och eftersom jag behöver pronationsstöd hade jag en del märken att välja på. Det blev New Balance som jag direkt tjänade 600 kr på genom att köpa i Thailand. Bättre och snabbare förtjänst än att sälja på loppis kommer jag på mig att tänka. Vilken jämförelse!

Dagens rätt: Nya dojor gör dig lätt på foten

6 kommentarer:

 1. Pronationsstöd....jo jag tackar jag!
  ( vad betyder det..?)

  SvaraRadera
 2. Justa dojor. Jag har slutat jogga, men de duger nog till långpromenader.
  Det är roligt med minnen och kläder. Blusen kommer säkert att uppskattas av nästa generation.
  På återseende.
  Viola

  SvaraRadera
 3. Dojorna till Annika var ju för små....dom får gå på Lilla hagalunds Loppis den 29 maj. Ta resterande grejor och kom dit....vi tar 50 kr platsen.

  SvaraRadera
 4. Välkommen Viola, kul att du hittat mig. Absolut att skorna duger till prommis. Gamla dojor brukar jag ha till just det.

  Inger, man kan ha tre lägen på sin fotnedsättning, normal och rak, pronation - man trampar inåt mot plattfoten, och den tredje varianten är supination, man trampar ner med utsidan först. Liten anatomisk lektion, ha ha. Eftersom jag trampar ner med plattfoten först vill jag ha skor som har extra stöd där - do begripa?

  SvaraRadera
 5. Pigan! Skröfset (skånska för skräpet) åker direkt till Bengt Westerberg. Inte ett loppis till denna sidan om rötmånaden.

  SvaraRadera
 6. Idag tänkte jag (försökte åtminstone) på hur jag trampar ner mina fossingar...tror att jag trampar lite som dom som är kobenta, fast jag inte är just det....alltså hålfoten vill nog träffa backen först...kanske att man ska kolla upp vad man ska ha för dojjor...Med rätt skor kanske man får mindre ont knäna...

  SvaraRadera