torsdag 29 april 2010

Jag är så gla, tralala tralala


Igår tjänade jag kulor. Ja kanske inte tjänade men ändå. För ett litet ögonblick i alla fall.
En liten spricka i en tandfyllning skulle tätas. Hade tid för detta igår och det gick ju lätt som en plätt och inget annat behövde åtgärdas. Ut till receptionen och i med kortet. "Chipet nedåt", var i istället för hälsningsfrasen. Gjorde som tillsagd. Chipet nedåt och frågade efter summan. 3250, Tretusen tvåhundra femtio. Helt avtrubbad och förhärdad över hutlösa tandvårdspriset är jag. Men, ändå. Och vad ingår i det priset kände jag att jag ändå ville veta? Jo en obetald räkning på en bettskena från augusti förra året. Det var då det hände. Känslan av att ha tjänat pengar. Ja men den är ju betald, den betalade jag när jag fick den, framhöll jag. Min dialogpartner stirrade på datorskärmen. Här står att den inte är betald mumlar hon, mumlar vidare något obegripbart om systemets krångligheter. Jag kan ta fram listor via min bank och verifiera menade jag. Sedan kom min tandis förbi och redde ut det hela. Det stod att den var betald, fast på ett annat ställe. Jag "tjänade" nästan 3000 kronor på den diskussionen. Stackars den som har noll koll och inte våga ifrågasätta. Jäkla datasystem!!!! Men jag är glad.

Glad är jag också för att jag äntligen kommer åt mina foton efter datorkraschen. Jag har saknat dom, faktiskt. Nu tittar solen fram. Vi har gått hundpromenaden i skogen som vanligt, ätit en god lunch och nu är Hurry och hjälper husse att byta däck på storbilen. Vi har duktigaste hunden i området.

Dagens rätt: Håll koll på pengarna och var glad.

3 kommentarer:

 1. Jag har också tjänat slantar idag....kommer snart på bloggen....bara jag får bilden laddad från kameran....lite strul bara...men den som väntar på nåt gott!!!

  SvaraRadera
 2. Tanddoktorn kanske behövde en extra slant! Som han nu inte fick!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag väntat klart Inger. Vilken dagskassa du fick.
  Åsa, tänk om det är så att det han behövde extrapengar. Nu får jag dåligt samvete.

  SvaraRadera