fredag 30 april 2010

Valborg på Ultuna djursjukhus


Vovven vår blev sjuker igår eftermiddag. Ville inte gå i trappor, inte hoppa upp i soffa eller säng, ville inte leka. Bara äta skinka och kycklingkorv (husses). Det kan man ju inte göra, bara, förstås.

Väldigt förändrad och bekanta symptom. Liknade väldigt mycket det han hade i november och som visade sig vara inflammation i prostatakörteln. Natten blev svår för husse som knappt sov en blund. Hund och matte sov rätt bra, tror jag i alla fall. När morgonen grydde, bar husse ut hunden för benlyft medan jag kokade morgongröten. Sedan direkt på telefonen för tidsbeställning. Den ordinarie hunddoktorn ville fira Valborg så en vänlig röst hänvisade till Ultuna djursjukhus. Välsignade ställe, dyrt, hutlöst dyrt, men så skönt att det finns. Fick en akuttid till kl 10 och iväg kom vi, hela surven. Akut och akut. Klockan 12 hade vi inte kommit in men sedan gick det rätt snabbt. Det blev undersökning, temperaturtagning, gånganalys och ett par förslag till diagnoser. Diskbråck, höftledsbesvär och prostatit skulle kunna ge hans symptom.

Alltså blev det ganska omfattande fortsatta undersökningar. Sovspruta som skulle lugna, ultraljud av prostata, höftledsröntgen och så undersökning av prostatan via rumpan. Så vänta med en groggy vovve och besked att höfterna var ok, troligen inget diskbråck men en förstorad prostata. Visste vi nog. Antibiotika och smärtstillande och tid för operation. Nu ska kulorna bort så han slipper dessa besvär i fortsättningen. Det ska göras redan om 14 dagar så det blev snabba ryck. Skönt tycker vi.

Nu har vi precis kommit hem, ätit sen, sen lunch och husse och hund tar en tuppis. Matte är still going.....Ingen valborgsbrasa eller andra jippon. Hurry är sjukskriven fram till op-dagen. Får inte träna på klubben fram till dess, bara kissa och så´na saker och äta extra mycket kycklingkorv.
Det blev han väldigt glad för. Han har ju också mer eller mindre gått över till charkuterier från tvåbenta.

Dagens rätt: Sjukdomsvinst är aldrig fel

4 kommentarer:

 1. Milda madonna sånt eländes elände!!!
  Jag har också en sjuk "gubbe"...
  Förkylning och feber...han protesterar å det grövsta när jag vill kolla prostatan....

  SvaraRadera
 2. Inger, du måste muta med kycklingkorv.

  SvaraRadera
 3. Vadå "sovspruta" den ska husse ha inte HURRY.

  SvaraRadera
 4. Husse behöver inte sövas. Han sover ajjjtomatiskt när det är dags.

  SvaraRadera