lördag 24 april 2010

Botaniska trädgården

Idag kände vi för ett besök i Botaniska trädgården här i Uppsala. Vi brukar göra några besök där varje sommar och gärna i goda vänners eller familjemedlemars sällskap. Nu tyckte vi att det skulle vara trevligt att se hur det ser ut där under den tid när allting tar sin början . Följ med får du också se!

Mina vapendragare, husse med hund. Hurry är alltid pigg på att få nosa in och markera nya ställen.


Orangeriet bakom vattenspegel. Till vänster finns Evolutionsmuséet som vi tyvärr ännu inte besökt.


Här är vår favoritrastplats. Här skyddas vi från regn eller stekande sol, äter vår matsäck och njuter. Nu väntar vi på att klematisen och kaprifolen ska börja blomma och ge både färg och doft.Den faschinerande Tibasten som blommar på kal gren. Minns den från de medelpadska skogarna och fasade för de giftiga bären.


Här väntar vattenväxterna på att få breda ut sig. Oftast ganska oansenliga men spännande.


Våradonis på väg upp. Tjusigt namn den blomman fått!


Kejsarkronor i knopp. Kan lätt föreställa mig hur de kommer att prunka orangeröda i sinom tid.


Den Ryska backsippan med sin ludna blad. Nästan svårt att hålla fingrarna i styr. Vill så gärna känna om bladen är så mjuka som de ser ut.Gullviva, Primula Veris, den första våren...Visst är det något särskilt med den?

4 kommentarer:

 1. Bra där Ingabritt. Första inlägget med flera bilder. Anade inte att man skulle ta första bilden sist. Skapande består av en massa försök!
  Ingen vidare fotograf, eller kanske inte bästa kameran. Har ärvt familjens gamla sedan mannen bytt upp sig så där 10 pinnhål, eller?
  Sådär. Nu har jag stärkt mitt själförtroende och känner egot växa.

  SvaraRadera
 2. Heja och hurra!!
  Både till inlägget och självförtroendet....inte för att jag trott att det varit skralt, men i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Tack Inger! Hur tusan skulle min blogg va´ utan dina och andras glada tillrop. Nada. Jodå, självförtroende får jag ständigt träna upp.

  SvaraRadera
 4. Vi har också en botanisk trädgård och det är trevligt att gå där och titta och ev. fota, för att sen komma tillbaka efter en tid och se hur växtligheten framskridit.
  Ja, du Inga-Britt man lär sig bloggandets finesser efter hand. Jag har också ett blogger-system där första bilden skall läggas in sist. När man har många bilder gäller det att hålla rätt på ordningen. Fin vårbilder du tagit.
  I morgon börjar en ny vecka. Vi kan väl alltid hoppas att det blir en bra vecka - valborg och 1 maj är det också.
  Ha det så bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera