fredag 30 april 2010

Valborg på Ultuna djursjukhus


Vovven vår blev sjuker igår eftermiddag. Ville inte gå i trappor, inte hoppa upp i soffa eller säng, ville inte leka. Bara äta skinka och kycklingkorv (husses). Det kan man ju inte göra, bara, förstås.

Väldigt förändrad och bekanta symptom. Liknade väldigt mycket det han hade i november och som visade sig vara inflammation i prostatakörteln. Natten blev svår för husse som knappt sov en blund. Hund och matte sov rätt bra, tror jag i alla fall. När morgonen grydde, bar husse ut hunden för benlyft medan jag kokade morgongröten. Sedan direkt på telefonen för tidsbeställning. Den ordinarie hunddoktorn ville fira Valborg så en vänlig röst hänvisade till Ultuna djursjukhus. Välsignade ställe, dyrt, hutlöst dyrt, men så skönt att det finns. Fick en akuttid till kl 10 och iväg kom vi, hela surven. Akut och akut. Klockan 12 hade vi inte kommit in men sedan gick det rätt snabbt. Det blev undersökning, temperaturtagning, gånganalys och ett par förslag till diagnoser. Diskbråck, höftledsbesvär och prostatit skulle kunna ge hans symptom.

Alltså blev det ganska omfattande fortsatta undersökningar. Sovspruta som skulle lugna, ultraljud av prostata, höftledsröntgen och så undersökning av prostatan via rumpan. Så vänta med en groggy vovve och besked att höfterna var ok, troligen inget diskbråck men en förstorad prostata. Visste vi nog. Antibiotika och smärtstillande och tid för operation. Nu ska kulorna bort så han slipper dessa besvär i fortsättningen. Det ska göras redan om 14 dagar så det blev snabba ryck. Skönt tycker vi.

Nu har vi precis kommit hem, ätit sen, sen lunch och husse och hund tar en tuppis. Matte är still going.....Ingen valborgsbrasa eller andra jippon. Hurry är sjukskriven fram till op-dagen. Får inte träna på klubben fram till dess, bara kissa och så´na saker och äta extra mycket kycklingkorv.
Det blev han väldigt glad för. Han har ju också mer eller mindre gått över till charkuterier från tvåbenta.

Dagens rätt: Sjukdomsvinst är aldrig fel

torsdag 29 april 2010

Nu ni


Nu stundar nya tider och nya vanor. Hör här. I eftermiddag har jag varit på patomimteater i barnbarnets klass tillsammans med hennes mamma och dottersonen. Underbara andraklassare, lite blyga, lite prestationsvilliga, lite allvarliga men mest upprymda och glada. En rolig föreställning på temat stadens ljud. Klassen hade spelat in olika ljud i sta´n och sedan spelade de upp olika scener med ljuden som kuliss. Det var morgonruschen, trafiken, tåg, matservering, ambulans och kyrkobesök bl a. På väg ut frågade dottern om jag kunde svänga förbi hemma hos dom.

Sagt och gjort. Där förärades jag en kasse, som direkt hämtad från fina gatan i fina sta´n. Och innehållet var inte ett dugg längre ner på skalan. Krämer, krämer och mera krämer för ansikte och händer. Q-Med, mest känt för produkten Restylane, har även utvecklat en hudvårdsserie som bygger på samma verksamma substans, Hyaluronsyra som finns i Restylane.
Så nu gott folk ska jag plöja genom alla bruksanvisningar i tur och ordning så jag inte duttar för lite av det jag ska ta rikligt eller tvärtom. Serumet får bara tas var tredje dag. Gott att vara pensionär när det är så mycket att hålla reda på. Men först ska jag kasta tjärtvålen och Niveaburken. Synd att jag inte visste innan, då hade de fått gå på loppis.

Resultatet kommer att rapporteras genom före- och efterbilder. Jag förväntar mig allra minst mirakel, allt annat kommer att kännas som ett stort jäkla misslyckande. Jag kommer att bli sänkt i så fall, hör ni det.

Dagens rätt: Kräm, rätt och slätt

Jag är så gla, tralala tralala


Igår tjänade jag kulor. Ja kanske inte tjänade men ändå. För ett litet ögonblick i alla fall.
En liten spricka i en tandfyllning skulle tätas. Hade tid för detta igår och det gick ju lätt som en plätt och inget annat behövde åtgärdas. Ut till receptionen och i med kortet. "Chipet nedåt", var i istället för hälsningsfrasen. Gjorde som tillsagd. Chipet nedåt och frågade efter summan. 3250, Tretusen tvåhundra femtio. Helt avtrubbad och förhärdad över hutlösa tandvårdspriset är jag. Men, ändå. Och vad ingår i det priset kände jag att jag ändå ville veta? Jo en obetald räkning på en bettskena från augusti förra året. Det var då det hände. Känslan av att ha tjänat pengar. Ja men den är ju betald, den betalade jag när jag fick den, framhöll jag. Min dialogpartner stirrade på datorskärmen. Här står att den inte är betald mumlar hon, mumlar vidare något obegripbart om systemets krångligheter. Jag kan ta fram listor via min bank och verifiera menade jag. Sedan kom min tandis förbi och redde ut det hela. Det stod att den var betald, fast på ett annat ställe. Jag "tjänade" nästan 3000 kronor på den diskussionen. Stackars den som har noll koll och inte våga ifrågasätta. Jäkla datasystem!!!! Men jag är glad.

Glad är jag också för att jag äntligen kommer åt mina foton efter datorkraschen. Jag har saknat dom, faktiskt. Nu tittar solen fram. Vi har gått hundpromenaden i skogen som vanligt, ätit en god lunch och nu är Hurry och hjälper husse att byta däck på storbilen. Vi har duktigaste hunden i området.

Dagens rätt: Håll koll på pengarna och var glad.

onsdag 28 april 2010

Mera spaning


Härliga dag som började perfekt. Vi sov inte för länge, inte för lite, alldeles lagom, alldeles lagom.

Vi skulle ju fortsätta med röjandet, kastandet, sorterandet och städandet. Nu är två rum klara, vårt sovrum och kära makens rum. Det är faktiskt inte mer än knappt 4 år se´n vi flyttade hit och då gjorde vi ju en generalrensning. Känns nästan som vi rensar lika mycket denna gång. Sparade braatthagrejor går fett bort som ungdomarna skulle sagt. Vi är ganska överens. Mannen har blivit litet mer slängvillig kan jag tycka. Men det tar ju tid när allt ska gås igenom. En del fynd gör vi under resans gång. Saker som vi saknat och inte riktigt vetat var vi haft. High five-läge. Stora svarta sopsäckar talar dock sitt tydliga språk. Alltför mycket sparat och samlat. Nu är det rent, rent, rent.

Bland det vi inte kunde kasta hittade vi ett sånghäfte från makens 40-årskalas. Minns ni den obligatoriska allsången vid borden. Snapsvisor naturligtvis, vinvisor, någon litet halvfräckisbuskis och så dom gamla allsångslåtarna à la Egon Kjerrman. Ingen fest utan häften. Dom var ju hemsnickrade av någon som antingen kunde texta eller hade tillgång till skrivmaskin och stencileringsmöjligheter och sedemera kopieringsapparat. Det gjordes på alla arbetsplatser vill jag påstå. I smyg. Man tog med sig något som kamoflage eller satte en edsvuren att vakta i korridoren. Tjänster och gentjänster, nästa gång kunde det vara vaktens tur att behöva kopiera.

Underbara kopieringsapparat. Blåstencilerna och elektrostencilerna när man skrev på vaxat papper och körde runt i en apparat med färgpasta sörjer vi väl inte. Inte mer än att de satte en viss färg på tillvaron, åtminstone händer, ansikte och kläder.

Nu väntar tandläkaren på mig.

Dagens rätt: Kasta fritt är stort, kasta rätt är större

måndag 26 april 2010

Spaning efter den tid som flytt


Jag springer alltså tänker jag. Nej, inga fler travesteringar. Vill bara säga att jag tänker så mycket när jag rör på mig. Inte bara jag, det gör vi alla mer eller mindre. Jag brukar likna den företeelsen vid den blivande fadern som vankar av och an utanför förlossningsrummet. Förr i tiden, ja. Nu är han ju med och jobbar, torkar svett och andas och så´na saker. Han vankade inte av och an bara av nervositet, han tänkte.

Idag har jag avverkat mina 5 km tänkandes på en massa saker. Middagsmat, en förestående rolig och tills vidare hemlig händelse, vår lilla Turkiet-tripp men mest tänkte jag på Fisken.

Jag var 16 och ett halvt år. Det var sommarlov och jag hade fått extrajobb. Varje morgon vid 5-tiden gick jag i rask takt till Gewes, ett av sta´ns konditorier som också hade bageri. Där packade jag bröd enligt beställningsnotor. Brödet skulle sedan köras ut till olika ställen, mest affärer och caféer som i sin tur skulle sälja vidare. Det var roligt, minns jag, inte så mycket tankemöda men ett trevligt gäng ordinarie- och, som jag, extra personal. Jag fick 87 kr i reda pengar varje vecka och äta bakverk så mycket jag ville. Det gick ju på den tiden rakt igenom mig, inte många hekto fastnade på mer eller mindre olämpliga ställen. En halv drömtårta och ett par dammsugare, några vaniljbullar och en mazarin på förmiddagsfikat. En ny omgång fick bli lunch och sedan var dagen slut kl 2.

Pengarna använde jag till att köpa sådant som tonåringar köper än idag. Kläder, läppstift Shantung naturligtvis, vitrosa. Nagellack, Fickjournalen och godis och så till inträde på Folkets Park på lördagkvällarna. 3 kronor kostade det.

En lördagkväll tog jag som vanligt cykeln till Parken och skulle gå in för att träffa mina kompisar där. Då kommer en kille mot mig. Jag kan inte säga att jag kände honom. Han gick också på Läroverket men en klass över mig men bodde inte så långt från mig. Hans gäng tillhörde de coolare, fast så sade man ju inte på den tiden. Jag vet inte vad man sa´ då, men nu skulle jag sagt så.
Han kallades Fisken. Han hade något desperat i blicken när han böjer sig ner över mig där jag står och fumlar med cykellåset. "Kan du låna mig 3 kr till inträdet, du får tillbaka på måndag?" Helt överrumplad över att bli tilltalad så av en som inte ens hälsat på mig tidigare plockar jag upp pengarna och ger honom. Sedan går jag in och dansen kommer igång. Det var första och enda gången jag blev tilltalad av Fisken. Jag såg honom ibland men han var helt oberörd av denna bedrägliga handling. Jag väntade och väntade. Ja, jag väntar än. Kanske kommer Fisken att söka upp mig, gråhårig och med ett plågat uttryck i ansiktet. "Kan du förlåta mig? Jag har mått så dåligt över att jag lurade dig så jag har knappt haft en rolig dag i mitt liv". Jag kommer att titta på det fårade ansiktet och den ångerköpta blicken bakom dom smutsprickiga glasögonen och säga.....Självklart, bara jag får igen dom tre spännen. Så kommer det nog att bli. Ja det tror jag.

Dagens rätt: Bättre en fisk på kroken än en på Parken

lördag 24 april 2010

Botaniska trädgården

Idag kände vi för ett besök i Botaniska trädgården här i Uppsala. Vi brukar göra några besök där varje sommar och gärna i goda vänners eller familjemedlemars sällskap. Nu tyckte vi att det skulle vara trevligt att se hur det ser ut där under den tid när allting tar sin början . Följ med får du också se!





Mina vapendragare, husse med hund. Hurry är alltid pigg på att få nosa in och markera nya ställen.


Orangeriet bakom vattenspegel. Till vänster finns Evolutionsmuséet som vi tyvärr ännu inte besökt.


Här är vår favoritrastplats. Här skyddas vi från regn eller stekande sol, äter vår matsäck och njuter. Nu väntar vi på att klematisen och kaprifolen ska börja blomma och ge både färg och doft.



Den faschinerande Tibasten som blommar på kal gren. Minns den från de medelpadska skogarna och fasade för de giftiga bären.


Här väntar vattenväxterna på att få breda ut sig. Oftast ganska oansenliga men spännande.


Våradonis på väg upp. Tjusigt namn den blomman fått!


Kejsarkronor i knopp. Kan lätt föreställa mig hur de kommer att prunka orangeröda i sinom tid.


Den Ryska backsippan med sin ludna blad. Nästan svårt att hålla fingrarna i styr. Vill så gärna känna om bladen är så mjuka som de ser ut.



Gullviva, Primula Veris, den första våren...Visst är det något särskilt med den?

fredag 23 april 2010

Mycket att fira nuförtiden


Idag är det Världsbokdagen och jag har inte bestämt hur vi i vår familj ska fira den. Litet frustrerande faktiskt. Kanske ska Hurry få fortsätta att tugga på julklappsboken det år han kom till oss. "Att lyckas med valpen" är titeln och bokryggen bär tydliga spår efter en viss hunds valptänder. Gulligt och nos-talgiskt. Eller så tar vi fram något på två ben och lägger på grillen. Dukar med finaste porslinet och lyssnar till Anna Book. Nog med förslag.

Apropå bok och böcker. Jag är nog litet av allätare precis som min hund. Lånar på Bibblan, köper på mig ett gäng pocketböcker då och då och får en del i samband med födelsedagar. Det finns ofta en bok att läsa med andra ord. Nu senast lånade jag av barnbarnet. Han hade fått "Jorden runt på 80 dagar" av oss till julklapp. Jag blev så sugen att uppleva den igen och den var minst lika bra som när jag läste den första gången. Nu ska han få låna av mig, "Röde Orm". Jag tror att han är mogen för den. Den är ju litet grym, eller mycket, emellanåt, men oh så välskriven och spännande.

Men nu kära vänner. Boken på bilden, Påven Johanna.....Har ni inte läst den har ni en garanterad läsupplevelse framför er. Den har legat och mognat i min bokhylla och när jag pga mitt ryggskott tvingades ta det litet lugnt, kom den fram. Det blev litet väl lugnt vill jag lova. Hittade tusen ursäkter till att lägga mig och läsa. Dramatik, spänning och ett faschinerande kvinnoöde skriver en rescensent.
Vill du ha boken av mig? Först till kvarn/kommentarerna och jag skickar den, for free!

Idag Världsbokdagen och i morgon Åsa, världen bästa Pigan. Grattis, grattis

En skön helg till er alla.

torsdag 22 april 2010

Försoning


Blåst, snötäckt, kallt utomhus och introvert inombords. Den här dagen blev ju inte vad jag hade beställt.... Ja ni förstår ju att det var raka motsatsen. Det blev sovmorgon. Hurry Hund hade magknip och gick till livmedicusen. Klockan var vid pass 06.30. Hussen, den bästa av hussar, gick naturligtvis snabbt upp och kollade läget. När Hurry är sjuk då går han in i badrummet och lägger sig längst in under badrumsskåpet. Husse diagnostiserade snabbt och gav bukmassage, Hurry gav från sig ett ljud, svårt att missta sig på, och genast fick han hög svansföring och trippade ut ur badrummet på lätta ben. Detta innebar att morgonrutinerna blev något annorlunda. Det blev tidig morgon för hund och make och sovmorgon för denna bloggerska. Skönt att bli väckt med frukost.
Nu har jag segat på och tankarna flyger kors och tvärs. Tänker tillbaka på det liv som blev mitt. Mycket kunde jag gjort annorlunda med facit i hand och mycket kunde blivit värre och mycket kunde blivit bättre, kanske. Men....nu blev det här livet mitt och så är det. Precis. Så är det.

Min mamma sa alltid att det värsta med att bli gammal är att man får så mycket tid till att tänka. När hon sa det tror jag att hon var riktigt gammal. Inte som jag, halvgammal. Nu håller jag inte med henne. Jag tror att det är en förmån att få tid att tänka och till och med tror jag att det är nödvändigt. Bara man inte fastnar i negativa tankar, det kan jag känna att jag gör av och till. För mig gäller att försonas med ödet, det kunde blivit bättre men också så oändligt mycket värre. Jag är tacksam, jag har hus och hem, familj och vänner, mat och hälsan i behåll. Jag har oändligt mycket att glädjas över.

På bilden ser ni en Försoningsklocka. När vi var i Thailand besökte vi Big Buddah, en mastodontstaty som höll på att byggas högt uppe på ett berg och som man kunde se från hela Phuket. Vägen upp till statyn var kantad av olika stopp med information om bygget och naturligtvis viss kommers. Vi handlade på oss vatten och en försoningsklocka. Försoning är ju centralt begrepp inom Buddismen och vi tänkte först hänga den i körsbärsträdet för att skrämma fåglarna men överväger att även kunna nyttja den på andra sätt. Vällingklocka? Och naturligtvis försoning.

Dagens rätt: Försoning gör gott inombords

onsdag 21 april 2010

Inte handla FÖR så mycket.......


Nu är vi på G. Stora vårstöket och den här gången ska det verkligen rensas. Har en sonhustru som är hängiven Feng Shui-are och jag har påverkats av henne att rensa i röran. Mannen är inte lika positiv, trivs med det gamla och slänger ogärna. Idag har vi i alla fall fått ihop en bra hög som bara skrotat i hyllor och skåp. Spännande fortsättning följer....
Efter den bravaden blev det en lätt lunch och shoppingtur till Märsta. Vi måste ha ny matta, ja, faktiskt måste, till vår nya soffa. Det blev alldeles för dystert med den gamla och där var vi helt överens. Har fastnat för en vit rya, hoppla!....... hur det låter när jag ser beslutet i skrift. Jag tror faktiskt att en rya är mer förlåtande än en slät matta. Skräpet liksom försvinner i lurvbotten.
Och mattan, den är tvättbar.
Sedan grand finale! Besök på LIDL. Förra veckan var jag på tjejmiddag och till dessert serverade hon kaffe och den mest underbara chokladkonfekt man kan smaka. Vi ville alla veta var man kunde köpa dessa läckerheter och då delade hon ju med sig av fyndstället. LIDL. Dom har tydligen rätt ofta godsaker som annars inte går att köpa i Sverige. Den ena sorten är någon typ av chokladöverdragen apelsinmarmelad och den andra är chokladplattor med olika sorters nötter på, mörka och ljusa. Mycket godare än det låter. Har ni LIDL i närheten, löp och köp.

tisdag 20 april 2010

Att äta eller ätas


Tänkte skriva litet innan jag beger mig till skolan för barnbarnshämtning. Härliga vår, blommor och fågelkvitter. Bullrande ljud från Arlanda hörs åter. Positivt, trots allt.

Skall också hinna göra en inköpslista för att passa på att proviantera när jag besöker centralorten. Det är inte det lättaste att hitta rätt nuförtiden. Mannen i mitt liv har fått lite förändrade preferenser den senaste tiden. Han säger att det började när vi blev med hund. Han började reflektera över djurhållning och djurens rättigheter. Alltnog, sedan årsskiftet äter han inte något på fyra ben. Förklarar det med att han tror att tvåbenta har mindre hjärna och därmed inte kan tänka så mycket, man tackar ju för den....Nej, det är inte så att han har funderat på att sätta tänderna i hustrun, men man vet ju inte. Kanske ska jag börja gå på alla fyra. Ja, ser ni mig på det sättet då har jag hotet över mig eller då har jag varit på blöt fest. Huga, huga sommarstuga.

Nu blir det kyckling och kyckling och kalkon och kalkon. Det mesta finns att få tag på av dessa råvaror. Korv, köttbullar, skinka och salami, och pastej. Sedan blir det fisk, ja det är ju inte bara två ben men i alla fall.

Tipsar om våra goda knyten. Vi gillar att laga mat i ugnen och i foliepaket.

Laxknyten/person
En portionsbit tinad lax, tomatklyftor el 6-8 körsbärstomater, en hackad charlottenlök, 1-2 nästan färdigkokta potatisar i bitar, eller sommartid små färska godingar, 6-8 riktiga svarta oliver med smak, några kvistar basilikablad. Flingsalta och ringla över olivolja. Knyt ihop paketet och sätt i 225 gr ugn ca 18 min. Kan även ställas på grillen. Momsigt att servera med aioli.

Kycklingknyten/person
En halv kycklingfilé i grova strimlor, en halv mozarellaost i skivor, tomater och lök, salt och olja som ovan. Ugn som ovan och serverar med potatis och någon god kall sås. Oxå mumsigt.

Dagens rätt: Bättre knyten än sluten

måndag 19 april 2010

Absolut vår


Idag ror jag med alla åror. Har skrivit en göralista för allt, och då menar jag allt, som ska hinnas med innan vi kan luta oss tillbaka i solstolen och lägga oss i hammocken.
Dagen började med ett leende. Nu kommer det ena budet efter det andra med löften om en drägligare tillvaro för pensionärerna. Ju närmare vi kommer valdagen desto bättre kommer vi att få det. Det är ju bara så bedrövligt hur eländigt en del pensionärer får ha det, ofta kvinnor som varit hemma en stor del av den tiden mannen kunnat arbeta. Sedan kanske ut i offentlig anställning. Ensamstående med endast garantipension och en hyresrätt, så ser det tyvärr ut för många kvinnliga pensionärer. Det blir inte mycket guldkant på tillvaron då. Blir ledsen när jag tänker på det. Hoppas att det kan bli bättre.

Nu jäser en matbrödsdeg. Har varit på Ikea och shoppat upp mig på nya badrumsmattor och ett vädringsställ. Ett nytt lock till micron satsade jag också på. Sedan har jag ringt Myrorna som kommer och hämtar soffskrället som ska ersättas med en ny fräsch som kommer i morgon. Inte en dag för tidigt att beställa hämtning alltså.
Nu ska det bli rantafaj i Villa Solhem vill jag lova. Det ska bli så rent att inte ens Marlene och Marie-Louise har något här att hämta. Förresten det programmet "Rent hus" var barnbarnens favoritprogram, dom satt som klistrade. Nu tittar dom på Talang istället.

Hur gör man för att pimpa upp bloggen förresten. Den är ju tråkig när jag jämför med andras. Och inte kan jag lägga upp mer än en bild.
Nog gnällt för dagen - till degen!

söndag 18 april 2010

Dojs


Sitter fortfarande och räknar dagskassan efter loppisen. Funderar på vad jag ska köpa. Hus i Vaxholm? Nice? Toscana? Alternativen finns men då måste jag ju skjuta till litet av pensionspengarna så det får bli som jag först tänkte. En flaska äkta skumpa. Det får det bli. Kul var det i alla fall med denna nya erfarenhet. Kanske blir det fler gånger när överflödet blir outhärdligt.

Sitter och eftersvettas efter en runda längs Lagga. Inget är som byvägarna om våren. Det är så skönt att kunna ta på sig skorna och precis springa rakt ut. Just denna årstid är min absoluta favorit. Just innan det börjar grönska. Lövträdens knoppar, ffa sälgens, ter sig nästan litet violettgråa, ett och annat grönt strå sticker upp i allt det gråmultsmutsiga. Allt är så löftesrikt och hoppfullt. Tänk så mycket underbart som ligger framför oss, förhoppningsvis.

Innan jag duschar ska jag snöra mina nya joggingdojs som jag köpte i julas i Thailand. Innan vi åkte satt jag på nätet och kollade märken och priser och eftersom jag behöver pronationsstöd hade jag en del märken att välja på. Det blev New Balance som jag direkt tjänade 600 kr på genom att köpa i Thailand. Bättre och snabbare förtjänst än att sälja på loppis kommer jag på mig att tänka. Vilken jämförelse!

Dagens rätt: Nya dojor gör dig lätt på foten

fredag 16 april 2010

Kanske en bild?!


I morgon blir det premiär med stort P. Kära dottern och jag har hyrt plats på ett loppis. Varken hon eller jag har tidigare haft någon dragning åt det hållet men nu ska vi göra ett försök att bli av med prylarna, undvarorna. Letar i gömmorna och det mesta kan man ju va utan, åtminstone nästan. Kollar garderoberna. En del har krympt, en del är hjälplöst out of fashion men en del godingar vill jag spara till dotterdottern. Jag tror hon är en sådan som kommer att gilla mormors kläder, t ex den här blusen. Historien ska hon också få.
En regnig dag i början på 90-talet boendes i Malmös centrala delar, shoppingstråket utanför dörren. Sugen på en promenad tog jag på mig stövlar och en regnkappa och vandrade ut på sta´n. Strövade omkring och tittade i skyltfönster på vägen. Hoppsan, fina butiken skyltade med blusar och det var ju precis vad jag behövde, ville ha en goding till mina nya jeans. Traskade in och möts av snorkmadam som på min förfrågan hänvisade till ett rea-ställ. Ja inte mig emot, reafynd gillar jag men inte attityden. På pin kiv bad jag att få titta på de blusar som låg ihopvikta bakom glas i ett skåp och luktade dyyyyyrt. Jag anade en suck när hon plockade fram ett par stycken och lade framför mig. Jag tittade och på jäkelskap valde jag den dyraste, svindyra med österikisk spets, frågade efter provrum och stövlade (ha ha ha) in. Den satt som gjuten, jag gick ut och sa
"Jag tar den". Fiollådan eller fågelholken eller vad tusan hon liknade, expedierade fortfarande med hakan på magen, jag betalade och klev ut ur affären någon veckolön fattigare. Men....värt varenda krona och blusen, den har jag alltid älskat. Den ska jag spara.

Dagens rätt: Ett tomt huvud är lätt att bära högt

torsdag 15 april 2010

Repris?

Gode Gud, ge mig tålamod NU! Precis för en stund sedan när jag skulle belöna mig efter pannkaks-stekande (42 st om ni skulle få för er att ta upp tävlandet) och sätta mig ner och kolla litet i apparaten, va f-n tror ni händer. Återfall big time. Samma jäkla beteende. Skärmen blir blå, en hotfull vit text talar om att undergången är nära, den börjar räkna ner från 40 sekunder för att till slut helt släckas ner. Så måste jag starta om eländet och det är ungefär det jag just nu är bäst på. Har en viss erfarenhet vill jag påstå. Nu får jag ta och prata allvar med diverse män i min omgivning. Ska det va på det här viset. Sverker Olofsson hade kastat eländet i soptunnan. Jag har bestämt mig.... jag ger den en ny chans.

I övrigt hade jag just börjat glädja mig åt det rosiga ansiktet och de pigga ögonen som åter börjat möta mig i spegeln, nåja kanske lätt överdrivet, men dock. Den nuna som såg på mig i början av veckan påminde mest om ett vattenlik så en viss skillnad kunde jag förmärka. Nu ska jag packa ihop mig och åka till skolan och hämta barnbarnen och ikväll blir det tjejträff igen, något lugnare kanske.

Dagens rätt: Fungerande datorer åt folket

Ingen bild i dag heller. Mina bilder ligger i en oidentifierbar katalog. Suck, pust, stånk och stön

onsdag 14 april 2010

Harmoni, kanske det

Det blev litet ensamt sedan datorn gick bort. Han gick faktiskt inte bort, var bara litet sjuk. Hör nu här. Jag lämnade huset för ett dygn och när jag kom hem strejkade fanstyget. Hela bildskärmen blev randig. Så´na fasoner. En välvillig man och kompetenta datorfixare och ett antal tusenlappar (blä) så är den på plats i mitt knä. Halleluja!!!
Borta ett dygn ja. Har varit på festernas fest. En väninna sedan ungdomsåren, fyller snart jämnt och hennes döttrar ordnade en överraskningsfest för henne. Mat och dryck, dryck och dryck, tjejer och tjejer. Kan det bli bättre. Pizza på söndagn need I say more?
Bonus dessutom, en ny följare och bekantskap - Inger. Jättekul att möta dig!

Dagens rätt: Lätta på klädseln

onsdag 7 april 2010

Snödroppe


Ja, nu har jag sett den första och kanske den enda snödroppen på våra marker. Under en häck har en snödroppe skapat sin hemvist. Hur den kommit dit, sannolikt med bistånd från vårt hus tidigare ägare, ja det vet jag inte. Ingen har väl planterat den där. Minnesgod som jag är kan jag påminna mig om att den varit på plats tidigare år också. Glad i hågen försökte jag mig ut med kameran. Här ska banne mig dokumenteras var mitt segervissa härförarutrop! Icke. Den vinkeln var inte kompatibel med resterna efter mitt ryggskott. Det betyder som ni förstår - Ingen jäkla bild.
Istället pryder jag bloggen med ett UFO. En insekt säger konstnären, Dennis Persson, en barndomsvän till maken. Denna fann vi på konstrundan på Gräsö i somras och det var "han" och ett par kompisar kvar som inte var sålda och då fick "han" följa med hem. Rätt lustig är "han". Vet inte vad han ska heta bara. Namnförslag, TACK!

tisdag 6 april 2010

Spirar i garaget


Söker mina förbannade handskar. Detta eviga vår- och föralldel också hösttecken. När det inte är tillräckligt kallt för handskar, men dom kanske behövs. Ja, då tar jag dom med. Sedan hamnar dom i knäet och följer med ut ur bilen, eller så lägger jag dom där jag vet, läs inte VET, var dom är. Nu är det dax. Jag söker och letar, försöker använda logik och förnuft, som sannolikt inte finns i mängder i denna urblåsta hjärna. Inte då. Handskarna är borta!!!!!!

Av ovannämnda anledning gick jag in i garagets innersta. Kanske hade jag placerat dom på en hylla i dunklet av någon anledning, vilken är jag inte kvinna att räkna ut. Vad tror ni, hittade jag handskarna. Nej, just det. Det gjorde jag INTE. Men vad hittade jag då. Jo, kan ni tänka er. Mina trogna pelargoner som stått där i mörker och dvala har börjat skjuta skott och tala om att nu är det snart dags igen. Å, så dom längtar att få jord och ompyssling. Ska dom få också, men inte idag. Idag blir det fortsatt handskletning. Jag ska ju på Ikea, och då kan jag ju inte vara barhänt, eller?

måndag 5 april 2010

Annan dag Påsk


Idag är en dag i degighetens tecken. Grått, mulet och snö igen. Helt onödigt. Hundpromenad i Knivsta för omväxlings skull och för att köpa kvällstidning.
Igår hade vi kärt besök av dotterfamiljen. Lilltösen har inte varit kurant under påsken och har nu kvicknat till efter medicinering. Maten blev god, vinet likaså och till detta fick vi bildvisning på TV-skärmen. Det var dags att titta på de bilder vi tagit i Thailand och återuppleva resan. Det känns både så nyss och så länge sedan. Nu har vi ätit goda rester, denna välsignelse när man inte känner för att stå vid spisen. Nu blir det tidningsläsning och TV för vår del.
Till sist. Denna dystra dags väder till trots har jag inte svårt att minnas intryck från gårdagens långpromenad. Höstsådden som ivrigt tittar fram visar bilden ovan. Då kan det väl inte vara så långt borta med resten.
Dagens rätt: Framtidstro

torsdag 1 april 2010

Skärtorsdag


Så är det Påsk. Efter en lång och skön frukost, tidningsläsning och morgon-TV och hundpromenader har vi ägnat en stund åt städning. Skär betyder ju ren, så vad kunde inte vara lämpligare än att rena hemmet. Inget större stök, bara litet trivselstädning.
Lite påskpynt har grävts fram ur gömmorna och maten är inhandlad. Trängdes redan igår med alla utsvultna stackare. Det kommer att rådas bot för det, vi hade alla överfyllda vagnar. Dessa eländen som blir större och större och allt svårare att manövrera. Kanske kunde man hitta på en ledad variant när man skall svänga mellan hyllorna.
Det regnar idag, tack för det. Det påskyndar snösmältningen.
En riktigt Glad Påsk.

Dagens rätt: Gräslök på väg upp i kryddkrukan.