måndag 3 maj 2010

Ännu en dag på djursjukhuset blev det

Trots medusiner och kolijox, kycklingkorv och varsamma händer blev Hurry bara blygsamt bättre. Efter samtal med sjukhuset fick vi komma akut. Vid 12 var vi där och hemma var vi vid 18-tiden. En veterinärstudent tar upp en grundlig anamnes. Hurry låter sig väl inspekteras. Mun och svalg ua. Det är ju bra.


Så får vi väl kolla om det finns några svullna lymfkörtlar. Nähä, inte det. Sedan blev det hjärtat som skulle kollas och så fick vi ju berätta allt vi visste om tillståndet. Sedan kom veterinären och gjorde sitt. Tempen, neurologiska undersökningar mm mm. Det blev en remiss till röntgen igen och ultraljud. Nu skulle ryggen kollas för misstanke om diskbråck och så nytt ultraljud på prostatan och så ett kisseprov. Sovspruta och en trött hund får genomföra röntgen

Så får Hurry en filt omkring sig och vänta på sin tur på ultraljudet. I rummet intill gnäggar en häst. En Sankt Bernhardhund med misstanke om dräktighet får gå före. Husse vaktar sin skatt så han inte ska ramla av bordet. Sedan när allt är klart får vi gå till ett annat rum och vänta på utlåtande och föreskrifter. Diagnos som tidigare och behandling som tidigare. Tillkommit har ett inte helt utvecklat diskbråck men en spalt mellan två kotor.
Sjukskriven som tidigare, inte gå i trappor eller motioneras. Bara kiss- och nummer 2-rundor.

Efter uppvakningsspruta får vi sitta i väntrummet för reglering av betalningen via försäkringsbolaget. 4000 kr skulle vi betalt idag om vi ej varit försäkrade. Puuuuuu
Nu är vi trötta och nöjda med att dagen är över. Liten bonus fick vi också. En fästing som bara delvis var utplockad fick sista smörjelsen. Det var bra.

6 kommentarer:

 1. Stackars er alla!
  (Det är nästan så att jag blir tacksam över mina blomflugor, jag slipper ta dom till veterinären, faktum är att jag inte ens märker om dom är sjuka!)
  Nu hoppas jag att Hurry blir frisk fort!

  SvaraRadera
 2. Tack Inger för din empati. Ja, det här är ju medaljens baksida. I samma stund man skaffar ett djur finns ju sådana här risker att kalkylera med. Precis för en stund tog han ett skutt upp i soffan. Det kanske inte var bra men kändes positivt. Blomflugorna har det nog bättre här hos oss. Här ger vi första hjälpen och hjärtmassage.

  SvaraRadera
 3. Usch va hemskt det är när djuren är sjuka. Inte kan dom berätta för oss var det gör mest ont.
  Lider med er. Men hoppas ju att det snart blir bättre! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag ska genast sätta mina flugor på tåget ner till dej och Paradiset....

  SvaraRadera
 5. Tack Åsa. En kram värmer gott och medkänsla likaså.

  SvaraRadera
 6. OK Inger. Men biljetterna får du betala.

  SvaraRadera