tisdag 25 maj 2010

Nu blommar löken

i alla fall gräslöken. Idag har det blivit litet av varje. En mulen start gav senare på dagen sol och värme. Ingen barnbarnshämtning idag. Husfadern är hemma från jobbet med förkylning så barnen får gå hem själva efter skolan. Jag har sprungit min slinga och så har vi gått vanliga hundslingan, Hurry och jag. Han har efter medicineringen blivit litet för slö och litet för matglad. Här ska motioneras litet mera.

Hurry har fått span på en fet skalbagge som han följer intresserat. Kung Liljekonvalje av Dungen.

Rosenmandeln i blom. I trädgårdsböcker står att denna buske helst ska planteras så att man kan njuta av den själv. Den är ju endast vacker en kort tid när den blommar och däremellan inte till så stor glädje. Nu stod den här när vi tillträdde huset och den har fått vara kvar.

Det relativt nyplanterade gråpäronträdet i vacker skrud. Vi har ännu inte haft någon frukt. Kanske i år? Hoppas.

Och här. Här är beviset på att man ska aldrig säga aldrig. Häcken är på G. Med litet list, god frukost och vänliga ord fick jag mannen att inse att just idag var rätt dag för häckplantering. Hurry inspekterar jordblandningen. Den bör ju ha rätta proportioner för just häckplantering. Jag får rapporter underhand. Bra Hurry.

Dagens rätt: 15 meter häck, lätt som en plätt.

5 kommentarer:

 1. Det är bra att ha en vakthund som ser till att saker och ting blir gjorda! Är han piggelin nu igen, den gode Hurry?

  Vad blir det för häck?

  SvaraRadera
 2. Ja, dom fyrbenta dom är till glädje och användning, dom tvåbenta med förstås.Tackar som frågar säger Hurry. Han mår bra nu. Krämporna är ett minne blott och han är tillbaka på banan. Nu har han just avslutat den dos meduxiner som ska göra prostatan mindre känslig och diskbråcket verkar ha krupit in igen. En strålande aptit, lekfullhet och idogt skällande tyder på återvunnen hälsa.

  SvaraRadera
 3. Det gäller att hålla sina gubbar på bra humör då kan under ske....

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha. Inger, hur vore det om vi inte hade sådana talanger?

  SvaraRadera
 5. ...ja då blev inga barn gjorda!

  SvaraRadera