måndag 3 maj 2010

Valet och kvalet


Litet piggare är vovven. Inte bra men bättre. Förflyttar sig fortfarande inte i höjdled, ligger mycket och när han ska byta rum rusar han, som att komma ifrån obehagen. Vi får vänta och se.

Igår var vi och tittade på husvagnar. Hittade en som var direkt anpassad till våra behov. Nästan ny och mycket fräsch. Vi skulle sova på saken, beslöt vi. Vi (kanske mest jag) vet inte längre om det är rätt. Är vi "husvagnsmänniskor"? Kommer vi att koppla på vagnen och dra iväg en och annan helg. Kommer vi att kuska runt sommartid? Inte säker. Blir det ytterligare ett "fordon" som ska skötas, skattas och försäkras? Det känns inte bara OK tycker jag. Jag har blivit mer realist med åren inser jag. Det gäller att välja rätt, så rätt det går i alla fall.

En som inte hade svårt att välja var yngste sonsonen. I matrumsfönstret hänger tre glaskulor. En av dem rör sig lätt pga värmen från elementet. Vid middagsbordet under ett kärt besök av sonen med familj noterar de två lintottebröderna rörelsen och undrar vad det kan vara. Sonen frågar barnen vad de tror att det beror på. Barnen funderar. Äldste brodern ger sin teori. Du då, frågar vi lillebror, som snabbt replikerar. Jag tror det beror på det som det är.

Dagens rätt: Helgardera

6 kommentarer:

 1. Ja se ungar!
  Undrar vid vilken ålder vi börjar krångla till det?
  På tal om husvagn....är det inte smidigare med en husbil? Om man inte vill äga kan man ju prova hyra ett tag och prova på....

  SvaraRadera
 2. Bra förslag Inger.....vi har hyrt husvagn i flera år tidigare och köpte egen för 10 år se´n....helt underbart. Vi lånade en båt för 15 år se´n och upptäckte att några båtfolk är vi inte. Huvvaligen! Husbil... nej... krångligt och litet!
  Man ska ha husvagn...tralla la la la

  SvaraRadera
 3. Ja, nu har ni verkligen något att fundera över.
  Det låter som det finns lite tveksamhet. Hur mycket kommer man att använda en husvagn. Jag tror att man måste vara lite "tänd" på husvagnsliv. Jag har en husvagn en Polar. Den köpte jag för att vara extra boende till min sons sommarstuga. Jag har aldrig förflyttat den.
  Den är förträfflig som sommarbostad, allt finns.
  Bor man i en stad och känner sig instängd är det nog trevligt med lite utflykter, men det går bra med bilen och det finns gott om billigt boende på sommaren. Så gör vi.
  Det måste vara roligt att börja spela ett instrument, du hejar väl på.
  En sjuk hund är inte roligt, varken för vovve eller matte. Hoppas han kryar på sig.
  Du ska ha en trevlig vecka. Någon värme hade vi inte att vänta oss, enl. rapporterna.
  På återseende.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Inger, tror du inte att det är litet individuellt när vi börjar krångla till det. För min del började det nog tidigt, men se´n tvärsluta jag!!!!! Hyra husvagn/bil har vi diskuterat.

  SvaraRadera
 5. Åsa, du har rätt. Har man varit inne i husvagnar så känns husbil litet väl kompakt, men....den har ju sina fördelar förstås.

  SvaraRadera
 6. Viola, du har rätt i att husvagnslivet måste vara något av en livsfilosofi. Jag tror inte att vi kommer att kuska runt. Vi gör det ju inte idag och de gånger vi reser finns det ju övernattningsmöjligheter, Ester! Vi är här nu!!!!!Eller stugor och vandrarhem och hotell.
  Visst hejar jag på mannens spelande.
  En trevlig vecka till dig och välkommen tillbaka hälsar Ingabritt

  SvaraRadera