söndag 23 maj 2010

Gnäll och Fritiof Nilsson Piraten

Vad är det för vits med vargtimmen? Varför vakna klockan fyra på morgonen och inte kunna somna om förrän det är tid att stiga upp. Jag frågar. Själv är jag inte kvinna att reda ut detta. Sovrummet var inte för varmt. Det var heller inte för kallt. Jag hade inte ätit sent, jag hade inte druckit vin. Jag var ordentligt trött när jag lade mig. Hade cyklat ett par mil och i övrigt haft en aktiv dag. Jag har behov av att veta, det är ett dilemma.

Fritiof Nilsson då? Jo, jag inser att han och jag har åtminstone en sak gemensamt. Han var ansåg han, och jag är, vet jag bestämt, en oförbätterlig prokrastinerare. Finns blott en enda anledning att skjuta upp till morgondagen, då tar jag den, medvetet och begärligt.
Den vackra brudspirean är en provhäck. Den skulle tillsammans med ytterligare ett 10-tal plantor bilda häck mot grannen för två år sedan. Den var på god väg förra året och nu....? Ja, osvuret är bäst. Det kanske är i år jag ska skrida till verket.
Apropå skrida och brud. Vår kronprinsessa har tydligen anammat den ickesvenska sedan att bli överlämnad som brud. Eller som en stafettpinne? Jag tycker att det är rätt att kyrkan markerar ställningstagande i och med att bröllopet blivit en riksangelägenhet. Så tycker jag, många med mig, men lika många tydligen annorlunda.


Något som inte har uppskjutits är den obligatoriska sådden av sommarblommor. Det är bland det roligaste jag kan göra. Så en påse lustiga frön och sedan när sensommaren kommer njuta resultatet. Jag förundras alltid över hur vacker blandningen är. Nej, det går ju inte att skjuta upp en frösådd. Hur skulle det se ut?

Dagens rätt: Uppskjutna saker kan du göra idag

8 kommentarer:

 1. Vargtimmen kan vi väl skrota här och nu???
  Det kungliga giftermålet skiter jag fullkomligt i!
  Ska bara så sockerärtor!

  SvaraRadera
 2. Inger, queen of tydligheten. Giftermålet i sig skiter jag också i men inte regressen. Varför bara sockerärtor?

  SvaraRadera
 3. Det har tydligen blivit mode bland undomarna, den här amerikanska seden med överlämnandet. Jag fattar inte hur dom resonerar.

  Det kungliga bröllopet tänker jag inte ägna särskilt många minuter, men man kan väl önska dom som alla andra brudpar lycka till.

  Jag vaknar också ofta vid den där tiden, kanske för att jag behöver uppsöka toan, och kan jag inte somna om direkt tar jag fram aktuell bok och läser en stund, det brukar hjälpa mig.

  SvaraRadera
 4. Därför att dom är goda och lättodlade!
  Queen of tydligheten??? Jag kallades Oueen of the country när jag handlade på Pappersgrossisten....men även Lantlollan om dom var på det humöret.

  SvaraRadera
 5. Cici, ack den som kunde läsa då vargarna ylar. Nej, då tror hunden att det är dags att gå ut, mannen att gröten är klar och så är cirkusen igång. Nej jag ligger kvar och snurrar runt.

  Inger, jag tyckte du var så tydlig. Det är ju positivt.

  SvaraRadera
 6. Ingabritt, jag tog det som en komplimang!
  Klart och tydligt, en komplimang!

  SvaraRadera
 7. Det är åldern Brita! Det går över. Vid 75 sover du till 4.30
  Hilsen Tiger

  SvaraRadera
 8. Tiger! Vilken överraskning! Du är ju briljant. Jag får vänta ett par decennier då....

  SvaraRadera