fredag 7 maj 2010

Hurry och militärförråd

Igår fick vi en ny livsmedelsaffär till Uppsala. City Gross gjorde storstilad entré. En massa erbjudande gjorde att vi panschisar och andra daglediga stämde träff där. En del varor var så billiga att, ja, de var nästan att betraktas som helt gratis. De andra stora aktörerna på livsmedelsmarknaden visste vad som komma skulle. De erbjöd i samma veva 10%, såväl ICA som Coop Forum. Det ska bli spännande att följa prisutvecklingen. Där jag tidigare bodde hade vi City Gross inom ett par mils avstånd och vi handlade där ibland och jag var mycket nöjd.

När jag kom hem möttes jag av en glatt svansviftande Hurry. Redan igår kväll märktes en påtaglig förbättring. Han sover fortfarande mycket, men hämtar spontant sina leksaker och uppmanar till bus. Vi är glada att vår hund verkar gå åt rätt håll. Nu känns det ju naturligtvis inte bra att han ska utsättas för nya prövningar på onsdag, den inplanerade operationen. Det hade känts bra om han bara fått fortsätta sin rehabilitering. Vi får ta ett snack, husse, Hurry och jag.En massa grönsaker inhandlades, naturligtvis. Torrvaror, mjöl, gryn, hygienartiklar och konserver. Krossade tomater, passerade tomater och soltorkade tomater. Mejerivaror köptes också för några års behov.

Frukt i massor, det går åt en hel del i vårt hushåll. Toa- och hushållspapper, disk- och rengöringsmedel inhandlades också. Nötter och russin. Choklad.


Sist men inte minst. Kött och charkuterier från tvåbenta och förstås fisk och ägg. Mera konserver, sardiner och makrill och ost.

Vi har ett militärförråd hemma nu. Vi kommer att klara oss länge, känns det som.

Dagens rätt: På en mätt mage sitter ett glatt huvud

6 kommentarer:

 1. Jag har också handlat idag...men jag antar att allt är slut om en vecka, ja kanske balen med skithuspapper räcker längre!!!
  Fattar inte att det ska kosta över tusenlappen att få tre vuxna att leva????
  Nu ska det äta lite sundare än vanligt eftersom maken fick en "sockervarning" på hälsokontrollen.
  Varför ska allt nyttigt vara extra dyrt????

  SvaraRadera
 2. Mejerivaror för några års behov.....låter underligt. Pulvermjölk?

  SvaraRadera
 3. Åsa, du vet väl att man bara ska nudda med smöret på mackan. Ett paket Bregott och ett paket smör. Måste väl räcka några år?

  SvaraRadera
 4. Inger! Här går det åt massor med papper. Man kan tro att Ali Baba har bosatt sig här. Att det nyttiga är dyrt är dystert men begripligt. Vi är inte vana vid att betala för naturliga råvaror. Sedan tror jag att det tyvärr är många som tjänar på vår rädsla för osund mat. Livsmedel och hälsa är svåra områden och tyvärr är budskapen inte alltid lätta att begripa. Det är så mycket som står på spel bland förståsigpåarna, pengar och prestige. Usch ja, man får prova sig fram och använda sig av det sunda förnuftet. Om nu det är sunt?

  SvaraRadera
 5. Hej Inga-Britt! Jag har norpat din blogg från Ingers blogg, eftersom jag ändå brukar gå in och läsa din blogg där, hundintresserad som jag är.

  SvaraRadera
 6. ÅÅÅÅÅÅÅ, så kul. Du är så välkommen! Jag har spanat in dig också via Inger. Det är så intressant hur trådar vävs ihop. Hoppas vi hörs snart igen.

  SvaraRadera