söndag 9 maj 2010

Nytt liv

Hurry Hund blir stadigt bättre men får hållas i relativ stillhet fortfarande. Idag tog dock husse och hund en försiktig promenad i skogen utanför knuten. Husse tar ofta med sig kameran för att vara beredd om något objekt dyker upp. Han har en tid följt ett koltrastpar som byggt sig ett bo på en klippavsats. Honan flyger alltid iväg när någon går nedanför på stigen, allt för att förvilla eventuella inkräktare. Idag såg han inte någon koltrast alls så han lyfter kameran ovanför boets kant för att försöka få en koll vad som finns i boet. Och. Dessa tre raringar ligger där, ganska nykläckta ser det ut som.

2 kommentarer:

  1. Man kan inte med bästa vilja i världen kalla nykläckta fågelungar för söta! Det riktigt syns att dom släktar på forntidsödlorna. Men när dom fått lite dun på sig då blir dom i stället jättegulliga.

    SvaraRadera
  2. Javisst är det så. Dom är inte söta, men dom blir snart ulliga och gulliga. När mina barn var små hade vi nästan en undulatfarm. Av två blev flera omgångar ägg och vi pysslade efter konstens alla regler och vips hade vi "små sega råttor" i redet. Sedan gick det rätt fort vill jag minnas.

    SvaraRadera