lördag 1 maj 2010

Första maj


Doggen är fortsatt hängig. I morse hade den stackarn så ont att han kved. Vi gav smärtstilledropparna lite för tidigt men vad gör man. Han blir rätt påverkad, slö men smärtfri till synes. Hoppas det blir bättre snart. Sen start på dagen eftersom ingen morgonpigg hund mötte oss.

Dagen får gå i lugnets tecken. Mannen övar skalor på dragspelet, flitigt, flitigt. Ibland frågar han om jag ångrade min present till honom. Men nej. Det gör jag inte. Jag tycker det är strongt att han har tagit det på allvar och verkar trivas med det. Han hade för ett år sedan aldrig hållit i ett dragspel eller läst en not. Bra gjort.
Själv fick jag ju lite krypningar vid tanken på att vara inne hela dagen så det fick bli joggingrundan och då fyndade jag Kabbeleka vid kanten av Storån. Den å som går genom Lagga by och där faktiskt vikingaskepp en gång har gått. Otänkbart eller i alla fall svårbegripligt. Det ser närmast ut som ett djupt dike.
Men nu ska det dukas lite lunch och så ska vi titta på en måbrafilm som jag fått av dotter med familj.

4 kommentarer:

 1. Hur i hela friden kom du på att köpa ett dragspel...??? jag menar om han aldrig tidigare spelat ett ...

  SvaraRadera
 2. Jo det ska jag berätta för dig INGER.....hon blev lite avis när min husbonde hade en dragharmonika och nu har hon framtidsversioner att vi 4 ska bilda en orkester. Bönderna på dragspel...jag på fiol och Bananen på triangel eller kam.

  SvaraRadera
 3. Och här kommer min version. Bosses alla morbröder och hans morfar spelade dragspel. Bosse är supermusikalisk och megaintresserad av musik, till skillnad från hmmm. Han behöver bara höra ett par takter av en låt så vet han. Han är lika bra på klassiskt och modernt, gammalt och nytt. Vi har pratat om hans dragspelande släkt och när han fyllde 60 slog jag till. Pigan gjorde mig sällskap för inköpet, smakråd och specialist som du förstår.

  SvaraRadera
 4. Nu har jag hela bilden klar för mig. Ser fram emot ett uppträdande av er orkester...

  SvaraRadera